STMicroelectronics dezvoltă familia de memorii LightFlash™ pentru aplicaţiile digitale

by donpedro

STMicroelectronics a introdus o nouă familie de memorii flash care oferă funcţiile de bază pentru stocare codată şi folosesc tehnologia de frunte de 0.15µm. Familia LightFlash™ a fost optimizată pentru aplicaţii periferice digitale, cum ar fi playere DVD, camere digitale imobile, imprimante şi faxuri, televizoare şi PDA-uri de înaltă definiţie. Memoriile LightFlash utilizează seturi de comenzi, pini şi carcasă standard pentru memoriile Flash. Dispozitivele pot fi reprogramate în sistem de până la 10.000 de ori. Aceasta permite actualizarea mai uşoară a codului în timpul fazei de realizare a produsului şi actualizarea mai rapidă a codului în timpul producţiei.

Primele dispozitive din familia LightFlash sunt M29KW016E, M29KW032E şi M29KW064E oferind 16-Mbit, 32-Mbit şi respectiv 64-Mbit, organizate ca memorii x16 şi împărţite în 8, 16 şi respectiv 32 blocuri de 2Mbit care se pot şterge independent.
Aceste dispozitive împart un număr de caracteristici: citesc operaţii care pot fi efectuate folosind o alimentare singulară de joasă tensiune de la 2,7 la 3,6V şi operaţii de programare şi ştergere ce necesită o tensiune de alimentare suplimentară de 11,4 până la 12,6V.
La creşterea puterii memoria trece în mod citire, unde poate fi citită în acelaşi mod ca o memorie ROM sau EPROM.
Partiţionarea memoriei în blocuri uniforme de 2Mbit care se pot şterge independent îi permite utilizatorului să păstreze datele valabile în timp ce datele vechi sunt şterse. Comenzile de programare şi ştergere sunt scrise la interfaţa de comandă a dispozitivului. Un controler programare/ştergere on-chip simplifică procesul de programare sau ştergere al memoriei utilizând toate operaţiile speciale care sunt cerute pentru a actualiza conţinutul memoriei.
Familia are, de asemenea, o comandă Multiple Word Program bazată pe un algoritm rapid de programare înserat. Ea poate fi folosită pentru a programa mari cantităţi de date, reducând astfel durata de programare atunci când un număr mare de date-cuvinte sunt scrise în memorie dintr-o dată. Folosind această comandă se reduce substanţial timpul de programare în comparaţie cu metodele tradiţionale şi elimină necesitatea unor servicii externe de pre-programare, astfel reducându-se costurile şi crescând flexibilitatea în proiectare şi fabricaţie.

www.st.com/flash.

Adaugă un comentariu