Cronograf slot car TV

by donpedro

Acest proiect se bazează pe proiectarea video DVM. Mai mult, el are suport pentru culoare, astfel că veţi avea lumină roşie şi verde pentru semafor (ca cele din Formula 1) şi sunet: veţi auzi chiar şi sirena de start! Imaginile sunt afişate pe televizorul dumneavoastră.

Figura 1

Figura 2

Figura 3

Atunci când apăsaţi butonul START, se va aprinde lumina roşie a semaforului şi, după o întârziere aleatoare, unitatea aprinde lumina verde şi emite un sunet. Dacă unul din competitori porneşte prea devreme, se aprinde un indicator jump start (F = start fals).
Numărătoarele incrementează cu o rezoluţie de 1/100 sec. până în ultimul tur, atunci când sunt oprite de fotocelule. Timpul maxim al cursei este de 99″,99. Apar chiar şi steaguri ce anunţă sosirea fiecărui competitor!
La sfârşitul cursei, timpii sunt transmişi prin interfaţa serială ca şiruri de caractere ASCII cu o rată de 1200 baud.
Nu este necesar un calculator deoarece informaţiile sunt afişate pe ecranul televizorului. Unitatea este realizată folosind un program de asamblare a 512 linii, ceea ce arată eficienţa codului AVR AT90S1200 de la Atmel.
Timpii sunt declanşaţi de fotocelule; acestea pot fi înlocuite de orice alt comutator mecanic sau electronic, astfel că puteţi măsura orice alte evenimente (cel mult trei ceasuri în acelaşi timp).

Schema electronică

Fişiere disponibile (zip file):
– download sources,
– eeprom image,
– flash image.

download:
(www.electronica-azi.ro)

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu