Freescale introduce senzori avansaţi în sistemul airbag pentru îmbunătăţirea siguranţei vehiculelor

by donpedro

Accelerometrele noi detectează şi declanşează airbag-urile cu precizie, ajutând astfel la prevenirea accidentelor şi salvarea de vieţi.
Freescale Semiconductor oferă o familie de senzori de acceleraţie pentru autovehicule, concepute pentru a accelera dezvoltarea de sisteme avansate de airbag care ajută la salvarea de vieţi şi la a evitarea leziunilor cauzate de coliziunile unui vehicul. Noua familie de senzori de accelerație Freescale Xtrinsic MMA65xxKW utilizează tehnologii inteligente de sesizare, concepute pentru detectarea lovirilor în faţă şi lateral, care pot fi uşor şi eficient integrate în sistemele airbag din vehicul.
Familia MMA65xxKW se bazează pe sisteme micro-electromecanice high-aspect-ratio, (tehnologie HARMEMS). Familia de senzori oferă o rezoluţie mai bună (de precizie), şi o gamă mai largă şi mai dinamică decât soluţiile concurente oferite pe piaţă astăzi, care rezultă în capacităţile superioare de performanţă. Dispunând de un sistem de comunicaţie în vehicul robust și raţionalizat, familia MMA65xxKW are capacităţi sofisticate de detectare a accidentelor care să permită desfăşurarea rapidă şi de încredere a sistemului total de siguranţă pasivă atunci când ciocnirile sunt inevitabile.
Administraţia Naţională a Siguranţei Traficului pe Autostrăzi din SUA (NHTSA) estimează că airbag-urile au salvat mai mult de 25780 vieţi între 1987 şi 2008. Pe măsură ce airbag-urile devin mai avansate, iar siguranţa conducătorului auto şi a pasagerilor este îmbunătăţită, furnizorii din industria automobilelor se confruntă cu aşteptările clienţilor de a îmbunătăţi performanţa, reducând în acelaşi timp costurile.

Salvarea de vieţi cu soluţii de siguranţă a vehiculelor
Accelerometrele Freescale MMA65xxKW sunt senzorii de siguranţă situaţi în unitatea principală de control electronic (ECU) a vehiculului, dacă sistemul de airbag foloseşte senzori satelit. Senzorii inerţiali sateliţi (MMA5xxxKW Freescale) sunt poziţionaţi în jurul perimetrului maşinii pentru a detecta impacturile din faţă şi lateral. Lucrând împreună, aceşti senzori ajută vehiculul în determinarea declanşării optime a airbag-urilor.
Senzorii MMA65xxKW lucrează în gama 105 g (g=9,81 m/s2) cu o ieşire de date pe 12-biţi, asigurând precizia de 18,2 LSB / g, care permite îmbunătăţirea rezoluţiei senzorului, nefiind necesară o programare de către producător şi oferă capacităţi de măsurare pe un interval dinamic mai larg, necesare pentru vehicule mai mici. Fiind compatibili cu un protocol standard de interfaţă periferică serială (SPI), senzorii pot fi uşor încorporați într-un sistem de airbag. Senzorul are un pin cu funcţie de armare care reduce riscul de alterare a datelor în senzorul principal de accident, făcând eficace senzorul de siguranţă al sistemului airbag. Familia MMA65xxKW încorporează câte un senzor inerţial lateral, supra-amortizat, pe o singură axă sau pe două axe, într-o capsulă pătrată plată (QFN), care este proiectată pentru un volum mai mic şi asigură mai multă flexibilitate pentru orientarea modulului în vehicule.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

Adaugă un comentariu