WIHA ESD – siguranţă şi calitate

by donpedro

Astăzi, datorită fenomenului de descărcare electrostatică – ce poate fi fatal pentru componentele electronice – este de neconceput un mediu de lucru lipsit de protecţie ESD (electrostatic discharge) care să asigure componentele semiconductoare şi dispozitivele extrem de sensibile folosite în procesul de fabricaţie electronică împotriva descărcării accidentale a sarcinilor electrostatice.

WIHA, prin variata sa ofertă de sculele ESD de mână de înaltă calitate îşi propune să vină în ajutorul operatorilor din industria electronică care, în afara măsurilor de protecţie personală de “legare la pământ” prin brăţări, călcâie, halate şi mănuşi a operatorului, să aibă la dispoziţie şi scule de mână profesionale şi sigure în acelaşi timp din punct de vedere al descărcării electrostatice, ESD Safe.

Oriunde în lume marca WIHA este asimilată cu calitatea fără rabaturi. Prin experienţa sa de mai bine de 70 de ani şi punctele sale de producţie din Germania, Elveţia şi Polonia, astăzi WIHA a devenit una din firmele de renume mondial pe piaţa sculelor profesionale fiind totodată un lider recunoscut în designul şi fabricarea de instrumente profesionale şi de calitate.
Rolul său de lider este asigurat de dezvoltarea continuă a calităţii produselor sale prin aplicarea de soluţii inovatoare şi tehnologii de ultimă generaţie prin care pe bună dreptate se aşteaptă satisfacerea celor mai exigente cerinţe ale clienţilor.
Sculele de mână ale WIHA sunt realizate în concordanţă cu cerinţele standardelor IEC61340-5-1 ESD. Rezistenţa de 106–109 Ohm a suprafeţei materialelor de acoperire a mânerelor sculelor este conformă normelor în vigoare ceea ce garantează o aşa numită “descărcare uşoară” conducând astfel tensiunea statică de suprafaţă la pământ într-o perioadă de timp specificată împiedicând astfel degradarea componentelor electronice sensibile.

WIHA ESD oferă o paletă largă de scule specifice ESD astfel încât orice utilizator îşi poate găsi instrumentul cel mai potrivit muncii pe care o desfăşoară fie că este vorba de şurubelniţă, patent, pensetă sau instrument de măsură.
Mânerul sculelor este realizat din material multicomponent pe bază de polipropilenă termoplastă cu caracteristici disipative, în formă ergonomică pentru o muncă în condiţii de confort şi siguranţă, cu proprietăţi antişoc.Tija şi bitul şurubelniţelor sunt realizate din oţeluri aliate de crom-vanadium-molibden care asigură o rezistenţă deosebită la uzură şi o corespon­denţă precisă cu capul şuruburilor.
Din larga ofertă a WIHA ESD putem alege şurubelniţele de precizie care au fost create în special pentru ope­rarea precisă a şuruburilor de mici dimensiuni şi al căror mâner este realizat din material disipativ şi cu cap rotativ cu suprafaţă mare de contact în vederea unei înşurubări/ deşurubări rapide şi comode; de asemenea, şurubelniţe de tip Ceramic, compatibile Clean Room al căror bit antistatic şi antimagnetic reprezintă o soluţie ideală în cazul reglării componentelor electronice.
Familia de produse SYSTEM 6 ESD şi SYSTEM 4 ESD asigură o flexibitate deosebită în procesul de înşurubare/deşurubare a diferitelor tipuri de şuruburi prin utilizarea de axe interschimbabile prevăzute cu diferite tipuri de biţi la ambele capete şi combinată cu posibilitatea de reglare a lungimii axelor.

Acolo unde sunt cerinţe concrete de cuplu de strângere WIHA oferă şurubelniţele de tip Torque Vario-S ESD al căror design cu scală de reglaj şi de fixare încorporată în mâner şi diferitele tipuri de biţi interschimbabili asigură o precizie şi o funcţionalitate deosebite.
Sistemul unic de interschimbabilitate oferă de asemenea posibilitatea utilizării biturilor inovative MagicSpring care sunt echipate cu un arc de fixare al şuruburilor de tip Torx sau Torx Plus în vârful bitului în vederea împiedicării căderii şurubului în timpul manipulării acestuia.
Prin grija alegerii calităţii mate­rialelor şi atenţia deosebită a proiectării, cleştii şi pensetele WIHA PROFESSIONAL ESD prezintă aceleaşi caracteristici tehnice de vârf care caracterizează şurubelniţele ceea ce asigură precizie, repetabilitate şi o calitate deosebită operaţiilor efectuate cu aceste scule în timp ce pensetele garantează caracteritici antimagnetice de 100%.
În situaţia efectuării de măsurători asupra componentelor sensibile electrostatic WIHA ne pune la dispoziţie şublere DialMax ESD realizate din plastic disipativ ranforsat cu fibră de sticlă în proporţie de 60% ceea ce conferă produsului o deosebită rezistenţă macanică şi rezistenţă la abraziune combinată cu precizitatea de măsurare elveţiană. De asemenea, acest instrument prezintă o mare rezistenţă la diferiţi agenţi chimici şi o mare stabilitate termică a gurii de măsurare a şublerului (condiţii scurte/continui de măsurare max. 180°C/120°C) cu marele avantaj faţă de şublerele metalice că nu produc deteriorări componentelor electronice.

Contact:
Adrian Iliescu
Interelectronic Romania SRL
+36 30 402-1987
+40 74 898-7270
adrian.iliescu@interelectronic.net
www.interelectronic.net

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu