Noul senzor de presiune Freescale Xtrinsic simplifică proiectarea sistemului pentru serviciile bazate pe localizare

by donpedro

Freescale Semiconductor introduce un nou senzor de presiune de o înaltă precizie pentru detectarea altitudinii, conceput pentru a ajuta utilizatorii să beneficieze de capabilităţile avansate de navigare şi de noile servicii bazate pe localizare, cum ar fi asistenţa GPS şi e911.
Senzorul de presiune Freescale Xtrinsic MPL3115A2, bazat pe tehnologia de sisteme micro-electromecanice (MEMS), completează portofoliul Xtrinsic de accelerometre şi magnetometre, pentru a satisface cererea tot mai mare pentru aceste tipuri de componente în dispozitivele mobile inteligente.
Senzorul digital inteligent de presiune Xtrinsic MPL3115A2 procesează datele de presiune şi de temperatură la nivel local și astfel necesită calcule mai puţine alocate pentru procesor şi aplicaţii, reducând astfel în mod semnificativ consumul de energie, în comparaţie cu sisteme care utilizează senzori de bază gestionați direct de către procesorul gazdă.
Senzorul de presiune are o eficienţă optimă cu memorie intermediară FIFO, un mod de aşteptare cu un consum de 2µA și un mod de consum redus de putere de 8.5µA, pentru un mod economic, în funcţie de condiţiile de utilizare a procesorului şi de rata de date de ieşire aleasă.
Senzorul de presiune Xtrinsic MPL3115A2 este conceput pentru a răspunde popularității în creştere a serviciilor bazate pe localizare utilizate în telefoane mobile sofisticate, având o rezoluţie de 30cm, care permite aparatului să identifice cota la un nivel granular.
De exemplu, un telefon ar putea detecta exact etajul la care este un utilizator într-o clădire înaltă sau într-un complex comercial, permiţând serviciilor bazate pe localizare să reflecte cu mai multă acurateţe poziția.
În plus, senzorul este ideal pentru aplicații medicale, inclusiv echipamente pentru aparatul respirator şi de monitorizare a sănătăţii, dar şi în sistemele de detecţie care pot ajuta la localizarea pacienţilor în casele lor sau în alte zone.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com/productlongevity

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu