Ha-VIS Fast Track Switch la testul practic

by donpedro

Utilizarea ethernetului în toate sectoarele firmei, de la birouri la nivelurile de comandă şi control şi până la nivelul de aplicaţii în teren, se dezvoltă continuu. Totuşi, ethernetul cu switchuri convenţionale nu corespunde cerinţelor din aplicaţiile de automatizare, mai ales din punct de vedere al acţiunii în timp real.

Autor: Heiko Henschel, Market and Application Manager ICPN, Germany, HARTING Technology Group, Heiko.Henschel@HARTING.com

Automation IT este platforma pentru comunicaţii de la HARTING, pentru toate aplicaţiile unei reţele de firmă. Cu seria de produse Ha-VIS Fast Track Switch, HARTING oferă o soluţie pentru elementul lipsă şi anume timpul de răspuns deterministic pentru ethernet.

Modul de funcţionare Fast Track Switching are la bază recunoaşterea, pe baza header-urilor ethernet, a Automation-Frame-urilor cele mai importante pentru aplicaţie, în vederea transferării prioritare a acestora, printr-un proces Cut-Through. Frame-urile de automatizare cu înaltă prioritate pot să depăşescă ca viteză de transfer celelalte transferuri de date, prin operare în sistem Fast Track.
KUKA ROBOTER GmbH din Augsburg (Germania) a supus tehnologia Fast Track Switching unei testări extrem de riguroase. Scopul a fost validarea acestei tehnologii şi introducerea ei, ca soluţie de viitor pentru comunicarea în cadrul instalaţiilor industriale, în special în cadrul industriei de automobile.

Pentru aceasta s-a realizat o reţea ethernet cu diverşi participanţi (vezi ilustraţia), formată din echipament de automatizare şi de birou, precum şi o cameră video.

“Cu ajutorul Fast Track Switching, toate frame-urile PROFINET au accesat aparatele lor ţintă în timpul de ciclu necesar.”

Ca elemente de infrastructură au fost utilizate două Ha-VIS Fast Track Switch-uri de tipul FTS 3100s-A.
Switch-urile au fost configurate de aşa manieră încât transferul datelor PROFINET

(reprezentate cu verde) să fie accelerat în cadrul modului de lucru Fast Track Switching, în aşa fel încât să depăşească tot restul traficului din reţea (reprezentat cu negru).
Rezultatele testului: cu ajutorul Fast Track Switching toate frame-urile PROFINET au accesat aparatele lor ţintă în timpul de ciclu necesar, independent de solicitarea reţelei, generată de către datele furnizate de camera video sau de transferul de date de la reţeaua firmei, prin “punctul de gâtuire” reprezentat de cascada de switch-uri.
Prin acest test s-a demonstrat nu numai comportamentul deterministic al sistemului de control, în condiţii asemănătoare celor din practică, ci şi o extraordinară performanţă.

Beneficii
• Stabilirea priorităţilor
• Determinism
• Performaţă
• Independenţa topologiei

Switch-urile Ha-VIS Fast Track permit soluţii în timp real şi prin aceasta fac posibilă utilizarea ethernetului standard, ca de exemplu PROFINET RT, Ethernet/ IP, Modbus TCP, la aplicaţii din cele mai pretenţioase, până la nivel de aplicaţie în teren.

Dezvoltarea familiei de produse Ha-VIS Fast Track Switch s-a realizat în mai multe variante administrate. Aceste aparate oferă pe lângă tehnologia Fast Track Switching, un număr ridicat de funcţii de management, precum şi implementarea PROFINET IO -Stack, prin care devine posibilă configurarea şi diagnoza în cadrul mediului de automatizare.

Contact:
Traian Moga – Area Sales Manager

HARTING Romania SCS
Tel: 0369 102 671
traian.moga@HARTING.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu