Fieldbus Foundation anunţă cele mai noi îmbunătăţiri aduse specificaţiilor magistralelor de câmp FOUNDATION™

by donpedro

Fieldbus Foundation a anunţat îmbunătăţirea tehnologiei sale deschise de nivel fizic FOUNDATION™ fieldbus. Cea mai recentă actualizare a specificaţiilor de nivel fizic H1 (31.25 kbit/s) va îmbunătăţi robusteţea sistemelor de control cu magistrală de câmp prin optimizarea integrării şi interoperabilităţii dispozitivelor. Utilizatorii finali vor beneficia de o instalare simplă, punere rapidă în exploatare şi porniri fără greşeală.
Îmbunătăţirile aduse specificaţiilor magistralei de câmp FOUNDATION includ:
• Adăugarea unei proceduri de testare pentru elementele de cuplare izolate la specificaţiile existente de testare a dispozitivelor de cuplare date de FOUNDATION. Înregistrarea elementelor de cuplare izolate este acum posibilă.
• Îmbunătăţirea specificaţiilor de testare a conformităţii nivelului fizic H1 bazate pe solicitări de acţionare primite pe durata ultimi­lor câţiva ani. Cele mai semnificative schimbări includ adăugarea unui caz de testare a unei instabilităţi recepţionate şi unui test de interoperabilitate dispozitiv – element de cuplare.
• Actualizări ale specificaţiilor de testare a nivelului fizic H1 prin eliminarea profilurilor învechite şi alinierea la noile referinţe conform specificaţiilor curente ale IEC (International Electrotechnical Commission). Profilurile elementelor de cuplare au fost de asemenea adăugate specificaţiilor de testare.
• Diverse actualizări ale specificaţiilor pentru cabluri de magistrală de câmp FOUNDATION.
Implementarea noilor specificaţii de testare pentru nivel fizic FOUNDATION fieldbus H1, versiunea 2.0 nu este cerută imediat. Însă dezvoltatorii de dispozitive cu magistrală de câmp sunt încurajaţi să înceapă utilizarea specificaţiilor cât de curând posibil. Actualizarea specificaţiilor va deveni obligatorie odată cu lansarea următorului Fieldbus Foundation ITK (Interoperability Test Kit). Până atunci, dezvoltatorii pot încă oferi conformitate la versiunea 1.5 a specificaţiilor la înregistrarea unui dispozitiv.

www.fieldbus.org

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu