National Instruments lansează cele mai performante digitizoare în format PXI din industrie

by donpedro

Digitizoarele de 3 GHz şi 5 GHz se bazează pe tehnologia cu un mare potenţial inovativ Tektronix®, Enabling Technology şi extind performanţele specifice pentru o gamă largă de aplicaţii de testare

National Instruments a lansat digitizorul PXI cu cea mai ridicată lăţime de bandă din industrie, completând gama de instrumente de top disponibile în format PXI, care se extinde într-un ritm accelerat. Co-dezvoltat împreună cu Tektronix, lider mondial în producţia de osciloscoape, digitizorul NI PXIe-5186 utilizează „Tektronix, Enabling Technology” pentru a obţine o lăţime de bandă de până la 5 GHz şi rate de eşantionare de 12,5 GS/s. De asemenea, compania a lansat şi digitizorul NI PXIe-5185, care asigură o lăţime de bandă de 3 GHz, cu o rată de eşantionare de 12,5 GS/s. Ambele digitizoare sunt parte integrantă a platformei hardware şi software bazată pe instrumentaţia modulară PXI de la National Instruments, care oferă performanţe optimizate pentru aplicaţii de testări automate.

“Suntem încântaţi de colaborarea noastră cu Tektronix, pentru a dezvolta împreună un produs care îmbină punctele forte ale ambelor companii: Tektronix pentru digitizare de mare viteză şi NI pentru instrumente definite la nivel software”, a declarat dr. James Truchard, preşedinte, CEO şi cofondator al National Instruments. “Aceste noi digitizoare demonstrează în continuare impactul Legii lui Moore asupra aplicaţiilor de testare, conferind performanţe optimizate instrumentelor de dimensiuni reduse, precum cele din gama PXI.”

Prezenţa circuitelor integrate ASIC (Application Specific Integrated Circuits) ale osciloscopului bazat pe tehnologia proprietară Tektronix în noile digitizoare, asigură temelia pentru achiziţia de semnale de mare viteză, cu zgomot redus şi liniaritate crescută, fiind bazate pe tehnologia de proces SiGe (siliciu-germaniu) de la IBM de 7HP, extrem de solidă. Un exemplu de fidelitate superioară a semnalelor asigurată de “Tektronix, Enabling Technology” îl reprezintă jitter-ul incredibil de redus la eşantionare al digitizorului. Jitter-ul integrat extrem de scăzut, de 500 fs RMS, specific digitizoarelor, determină un număr efectiv de biţi (ENOB) de 5,5 la 5 GHz. Tehnologia patentată National Instruments oferă rate ridicate de transfer de date pentru a asigura o execuţie mai rapidă a testelor şi o sincronizare şi temporizare de mare precizie a sistemelor de module multiple în dezvoltarea sistemelor de test integrate cu număr ridicat de canale. Fiind proiectat pentru platforma PXI Express 3U, digitizoarele pot emite la viteze de transfer de până la 700 MB/s şi pot sincroniza canalele pe module multiple, până la o rezoluţie de 160 ps. Aceste capacităţi recomandă noile digitizoare drept soluţia ideală pentru o paletă largă de aplicaţii precum testări automate din producţie, echipamente de testare automată (ATE) a dispozitivelor semiconductoare şi sisteme de măsurare în domeniul fizicii energiilor înalte.

“Reprezentând etalonul mondial în industria osciloscoapelor, Tektronix se angajează să asigure clienţilor săi o tehnologie adaptată nevoilor lor, inclusiv utilizatorilor de testări automate, ale căror aplicaţii de test în producţie necesită un format de tip instrumente modulare-card,”a declarat Kevin Ilcisin, director tehnic pentru Tektronix. “Clienţii beneficiază de tehnologia noastră de top de achiziţie de semnale, completată de controlul asigurat de instrumentele de clasă mondială oferite de National Instruments, pionier al standardului PXI şi lider mondial în instrumente de automatizare.”

Digitizoarele sunt compatibile cu software-ul de programare grafică NI LabVIEW pentru aplicaţii de automatizare şi control a instrumentelor, mediul de dezvoltare software LabWindows™/CVI în limbaj ANSI C de la National Instruments şi instrumentele de dezvoltare Microsoft Visual Studio .NET fiind ideale pentru o gamă largă de opţiuni de programare. Inginerii au posibilitatea de a programa digitizoarele utilizând driverul de instrumente NI-SCOPE sau noul set de instrumente LabVIEW Jitter Analysis Toolkit, care oferă o bibliotecă de funcţii optimizate pentru măsurători la rate de transfer ridicate, de jitter, prin metoda diagramei în formă de ochi, de zgomot de fază.

Pentru informaţii suplimentare despre noile digitizoare şi despre setul de instrumente LabVIEW Jitter Analysis Toolkit ,cititorii pot accesa www.ni.com/digitizers.

National Instruments
www.ni.com

Tektronix
www.tektronix.com

SC National Instruments Romania SRL
B-dul Corneliu Coposu, nr. 167A, et.I, Cluj Napoca, CP 400228
Tel.: 0800 894 308
E-mail: ni.romania@ni.com
www.ni.com/romania

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu