Cipsetul G3-PLC conform cu IEEE P1901.2, pre-standard pentru comunicaţii în reţele inteligente

by donpedro

Maxim Integrated Products lansează MAX2992, un modem de comunicaţie în linia de putere PLC bazat pe OFDM ce face pereche cu MAX2991 AFE (analog front-end) pentru a oferi un cipset complet PLC pentru comunicaţii de reţele inteligente. Acest cipset este conform cu standardul în apariţie IEEE P1901.2 pentru comunicaţii bazate pe OFDM prin linia de putere şi oferă interoperabilitate garantată.
Tehnologia Maxim G3-PLC furnizează viteza, robusteţea şi raza de acţiune solicitată de reţelele mari prin linia de putere.
G3-PLC implică tehnici avansate de comunicaţii radio pentru a ajunge la viteze de transmisie de 300kbps în mediile zgomotoase din liniile de putere. El utilizează tehnologie OFDM pentru a transmite date pe multiple sisteme de transport, permiţând proiectanţilor evitarea interferenţelor la frecvenţe specifice. Suplimentar, G3-PLC este caracterizat de un mod de operare robust, codare de canal eficientă şi mecanisme integrate de corecţie a erorilor pentru garantarea transmisiilor sigure—chiar şi atunci când zgomotul este mai puternic decât semnalul.
Această robusteţe reduce substanţial costurile de implementare pentru utilităţi. Spre deosebire de alte protocoale, G3-PLC poate comunica prin transformatoare, permiţând conectarea mai multor utilizatori la fiecare concentrator de date. Acest lucru reduce numărul concentratorilor, economisind costuri de echipament, instalaţii şi întreţinere. Suplimentar, G3-PLC poate comunica la viteze mari pe liniile de tensiune medie pe distanţe mari. Testat la 10km, această capabilitate economiseşte cheltuielile cu repetoare multiple, oferind G3-PLC un avantaj de cost semnificativ faţă de alte tehnologii cu sau fără fir.

Maxim Integrated Products
www.maxim-ic.com

Adaugă un comentariu