Soluţii pentru aplicaţiile dumneavoastră cu ajutorul senzorilor de la Sensor Instruments

by donpedro

Reciclarea sticlelor

Diferenţierea culorii pentru sticlele colorate
În industria de reciclare a sticlei este necesară separarea sticlelor de diferite culori. Există diferite companii de reciclare pe piaţă ce pot fi împărţite în două grupuri: unele furnizează sticla fabricilor de sticlă (interesate doar de cioburi de o singură culoare) iar altele furnizează aceste sticle fabricilor în care se îmbuteliază bere, apă, vin (interesate de sticle întregi sortate 100% în funcţie de culoare). În mod special, sticlele întregi pot fi verificate cu senzorul de culoare SPECTRO-3-FIO în combinaţie cu o fibră optică “through beam” de tip D-S-A2.0- (2.5) – 1200 – 67° şi o interfaţă optică KL-M18-A2.0 ca emiţător şi respectiv KL-M34-A2.0 ca receptor. Software-ul este gratuit.

Industia de prelucrare a lemnului

Detectarea culorii marcajelor fluorescente pe plăcile din lemn
Plăcile din lemn defecte vor fi marcate cu un marker fluorescent. Marcajul fluorescent are în mod normal o lăţime de aproximativ 15mm şi se poate întâmpla ca două astfel de marcaje sa fie la 20mm distanţă unul faţă de celălalt, dar trebuie să fie detectate ca două marcaje distincte. Mai mult, marcajele fluorescente trebuie să fie detectate de la o distanţă de 200mm şi chiar şi un marcaj cu o lăţime de doar 5mm este necesar să fie văzut. Cu senzorul de culoare pentru culori fluorescente tip SPECTRO-3-FIO-UV în combinatie cu o fibră optică de tip RS- A3.0-3.0-1200-Y-22° / 67°-UV, o interfaţă optică KL-M34/62-A3.0 şi o sursă externă de lumină UV SPECTRO- 3-ELS face posibilă o detecţie corespunzătoare a marcajelor fluorescente.

Industria ceramică

Detectarea liniilor florescente pe plăcile ceramice
Una sau mai multe linii fluorescente sunt aplicate pe gresie, în funcţie de calitatea acestora. La controlul de calitate al acestora inspecţia vizuală este dificilă. Sarcina senzorului de lumines­cenţă este de a detecta aceste linii individuale. Numărul de linii este calculat de un PLC şi serveşte ca o măsură a calităţii plăcilor ceramice.

Industria constructoare de maşini

Diferenţierea culorii pentru piele şi imitaţia de piele (pentru echipamentele din interiorul maşinilor)
Pielea şi imitaţia de piele sunt utilizate frecvent pentru echipamentele din interiorul automobilelor. Pentru a a evita orice eroare în timpul asamblării datorită culorii echipamentelor din piele sau imitaţie de piele, acestea trebuie să fie foarte clar diferenţiate. Datorită faptului că unele componente au culori foarte apropiate, este necesar un control al strălucirii culorilor.
Astfel, senzorul SPECTRO-3-50-FCL este utilizat pentru această sarcină. Senzorul este plasat perpendicular pe materialul din piele sau imitaţie de piele la o distanţă de aproximativ 50mm.

Controlul marginilor zonelor abrazive
Marginile benzilor abrazive trebuie să fie şlefuite într-un anumit grad. Pentru a evita ca marginile să fie şlefuite insuficient sau prea mult, se poate utiliza un sistem optic de tip SPECTRO-3-FIO-CL în conexiune cu o fibră optică RS-R2.1-6×1-1200-67° şi o interfaţă optică KL.
Aşa cum se poate observa în imaginile alăturate, culoarea precum şi contrastul pe marginea suprafeţei se schimbă în funcţie de adâncimea de şlefuire. Utilizând în software-ul SPECTRO 3 SCOPE modul “first hit” calitatea marginilor poate fi împărţită în maxim 31 de grupuri diferite.

Mai multe aplicaţii veţi găsi pe site-ul nostru la secţiunea “Aplicaţii”

Contact
O’BOYLE SRL
Piaţa Ştefan Furtună nr. 5, Ap. 9, Timişoara, Jud. Timiş
Tel.: 0256-201346
Fax: 0256-221036
office@oboyle.ro
www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu