Dispozitiv de măsurare electrică single-phase de la Freescale

by donpedro

Freescale Semiconductor a anunţat realizarea unui design de referinţă pentru un dispozitiv de măsurare inteligent, prezentat demonstrativ la Embedded World, 1-3 martie 2011 în Nuremberg, Germania. Designul de referinţă, ca parte a Smart Energy Wall de la Freescale, oferă o soluţie de înaltă performanţă pentru măsurarea puterii în instalaţiile monofazate, cu două fire, ţintind piaţa dispozitivelor de măsurare rezidenţiale.
Microcontrolerul Kinetis MK30X256 este inima designului de referinţă MK30X şi este bazat pe ARM® Cortex™-M4. Suportul puternic eficient al matematicii pe 32 de biţi permite algoritmi de măsurare bazaţi pe transformate Fourier rapide (FFT), calculând cantităţi măsurate de la tensiuni elementare la armonici de curent. Această abordare prin calcule conduce la precizia ridicată a energiei reactive, prin comparaţie cu alţi algoritmi de măsurare.
MK30X include o identificare unică pe 128 de biţi şi FlexMemory care oferă fiecărui dispozitiv de măsurare un identificator individual şi o detecţie de intervenţie. Firmware-ul bazat pe un sistem de operare în timp real MQX™ permite clienţilor să proiecteze dispozitive de măsurare a electricităţii bazându-se pe cerinţele lor unice şi este foarte potrivit pentru utilizare în pieţe avansate.
Utilizând LCD-ul integrat se pot realiza particularizări. Proiectantul poate alege oricare dintre mărimile măsurate prin apăsarea butoanelor integrate ale dispozitivului. Proiectantului i se permite de asemenea să selecteze din câteva tipuri de interfeţe de comunicaţie pentru colectarea de la distanţă a datelor. Una dintre opţiuni este conectarea într-o reţea ZigBee® printr-o interfaţă I2C, însemnând că dispozitivul poate fi cu uşurinţă activat ca parte a unei reţele inteligente. Dispozitivul este capabil de conectare în afara casei prin SCI/SPI.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com/smartenergy

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu