Divizia Senzori Industriali de la SICK

by donpedro

Din dorinţa permanentă de a oferi soluţii noi potenţialilor utilizatori din industrii variate, bazate pe tehnologii de ultimă oră, SICK îşi diversifică în mod constant gama de senzori, în prezent existând mai multe aşa numite divizii de produse care să permită alegerea cât mai rapidă şi concretă a soluţiilor optime de care este nevoie în aplicaţiile industriale. Pe parcursul anului 2011, Aurocon COMPEC vă propune o incursiune amănunţită în gama de senzori din oferta SICK.

Senzori inductivi

Gama de senzori inductivi de la SICK constă din senzori inductivi minia­turali (seria IH), senzori standard (seria IM/IME), senzori pentru industria alimentară (IMF) şi senzori inductivi cubici (seria IQ standard şi IQ Flat). Materialele de calitate din care sunt fabricaţi aceşti senzori asigură o durată mare de viaţă, o fiabilitate crescută chiar şi în medii foarte dure de lucru precum şi o precizie mai mare de detecţie.

Senzori capacitivi

Portofoliul de senzori capacitivi de la SICK asigură distanţe de detecţie de la 1mm la 25mm precum şi o pro­tecţie mărită la interferenţele electromagnetice. Aceşti senzori sunt de asemenea pretabili pentru medii industriale extrem de adverse. Impu­rităţile, praful sau diferite alte particule au un efect infim faţă de acestea. Aplicaţiile cele mai uzuale sunt cele de monitorizare a nivelului de la exterior, prin pereţii recipientelor, fie că este vorba de senzori cilindrici (seria CM), fie că este vorba de senzori cubici (seria CQ).

Senzori magnetici

Aurocon COMPEC vă oferă un portofoliu complet de senzori magnetici de proximitate în configuraţii cilindrice (seria MM) precum şi în configuraţii cubice (seria MQ). Senzorii MM sunt disponibili cu distanţe standard de detecţie, seria Advanced venind cu distanţe extinse de detecţie. Acestea împreună cu folosirea magneţilor de mici dimensiuni, permit dezvoltarea de noi aplicaţii. Versiunea NAMUR completează seria MM. Senzorii MQ oferă toate avantajele unui senzor magnetic de proximitate într-o car­casă compactă din plastic. Senzorii magnetici sunt proiectaţi să reziste la folosirea în medii dure de lucru şi nu sunt afectaţi de praf, căldură sau vibraţii.

Senzori magnetici pentru cilindri pneumatici
Detectarea, măsurarea, poziţionarea şi controlul calităţii – toate, sarcini cruciale în automatizările industriale. Senzorii magnetici pentru cilindri pneumatici de la

SICK sunt proiectaţi pentru detecţia rapidă şi mai precisă a poziţiei pistoanelor cilindrilor pneumatici. Acestea conferă o gamă mai mare de aplicaţii pentru cilindri pneumatici, asigurând un nou po­tenţial pentru utilajele din unităţile de producţie. Fie că este vorba de senzori de poziţionare cu ieşire analogică (seria MPS), senzori compacţi (MZT8) sau standard (MZT6) pentru cilindri cu canelură tip C, senzori cu două puncte de comutaţie ajustabile (MZ2Q), fie senzori pentru cilindri pneumatici cu canelură tip T, senzorii magnetici de la SICK sunt dotaţi cu caracteristici tehnice superioare, fiind pretabili pentru toate aplicaţiile în care sunt implicaţi cilindri pneumatici.

Senzori fotoelectrici
Senzorii fotoelectrici SICK reprezintă vârful de lance din seria de senzori industriali, SICK fabricând, inovând şi reinventând permanent noţiunea de senzor fotoelectric. Practic, seria de senzori fotoelectrici se împarte în următoarele categorii:

senzori miniaturali: performanţe mari combinate cu cerinţe minime de spaţiu; seriile W2, W4, W8, W100 sau mai noul G6 reprezintă soluţii cu carcase ultra-compacte, destinate aplicaţiilor unde spaţiul de instalare este o provocare continuă.

senzori mici: fie că este vorba industria alimentară, cerinţele de design impuse de industria de ambalare, fie de vitezele de producţie aferente industriei tutunului, senzorii mici precum W9, W11, W12, W14, W15 sau W18 de la SICK sunt echipaţi cu tehnologii noi, precum PinPoint (spot puternic localizat), ASIC (circuit integrat produs in-house) sau IO-Link.

senzori compacţi: destinaţi aplica­ţiilor unde ajustarea distanţei de detecţie şi în general multifunc­ţionalitate sunt cerinţe permanente care impun dotări excepţionale;
seriile W23, W27, W280 sau W34 s-au impus pe parcursul timpului ca soluţii de detecţie cu tradiţie.

senzori cu fibră optică: pentru aplicaţiile unde mediul de funcţionare este restricţionat, precum mediile explozive, mediile chimice sau înguste; atât senzorii din seria W170T sau W180T dar mai ales abundenţa de variante de fibre optice (ex. pentru funcţionare la temperaturi mari, de până la 300°C).

senzori cilindrici: instalare ime­diată pentru operare rapidă; familia de senzori fotoelectrici cilindrici de la SICK oferă versatilitate totală, fiind echipate cu un sistem inovator de montare, carcase din metal, INOX sau plastic; seriile MH15, V12, V18 şi mai noul V180-2 pot fi folosite în orice tip de aplicaţie de automatizare.
senzori pentru role conveioare: seria WTR este proiectată să suporte procesele de control ale zonelor de acumulare ale conveioarelor din sistemele logistice şi de distribuţie; aceşti senzori contribuie la reglarea fluxului de materiale şi produse din staţiile de distribuţie mărfuri.

Accesorii
Pentru integrarea optimă a senzorilor în sistemele dvs., este indis­pensabilă folosirea accesoriilor potrivite. Transmisia fiabilă a semnalelor este critică pentru producti­vitate, astfel componentele de conectare de calitate cu durată mare de viaţă vă pot scădea costurile de producţie. Din acest motiv, COMPEC vă oferă sistemele de conectare potrivite pentru senzorii SICK pe care îi folosiţi în aplicaţiile dvs., fie că este vorba de manipularea materialelor, împachetare şi ambalare, industria auto sau industria alimentară. Gama extinsă de conectori şi cutii de conexi­uni fac posibilă cablarea pentru fiecare aplicaţie, chiar şi în cele mai dure şi dificile condiţii de funcţionare.

Cerinţele pentru sistemele de montare ale senzorilor sunt tot atât de diverse precum gama de aplicaţii unde pot fi folosite. Fie că sunt destinate ajustării fine pe maşini de precizie sau pentru protecţia la influ­enţele ambientale ale mediilor dure de lucru, Aurocon COMPEC vă oferă soluţii corespunzătoare pentru instalarea, alinierea şi protecţia senzorilor industriali de la SICK.
Fie că sunt rotunzi sau dreptunghiulari, din plastic sau sticlă, adezive sau cu prindere cu şurub, ca reflectori sau ca benzi reflectorizante, reflectorii special proiectaţi pentru senzori optici sunt cei care fac posibilă funcţionarea senzorilor retro-refle­xivi la potenţialul maxim pentru care au fost fabricaţi, chiar şi în medii cu reflexii puternice, temperaturi extreme sau alte medii dure de funcţionare.

Distribuitor autorizat SICK: AUROCON COMPEC srl

www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu