SICK-gamă variată de senzori

by donpedro

Din dorinţa de a oferi permanent soluţii noi potenţialilor utilizatori din industrii variate, bazate pe tehnologii de ultimă oră, SICK îşi diversifică în mod constant gama de senzori, în prezent existând mai multe aşa numite divizii de produse care să permită alegerea cât mai rapidă şi concretă a soluţiilor optime de care este nevoie în aplicaţiile industriale. Pe parcursul anului 2011, Aurocon COMPEC vă propune o incursiune amănunţită în gama de senzori din oferta SICK.

Divizia Senzori Industriali


Această divizie reprezintă una dintre cele mai diversificate game de senzori. Divizia cuprinde senzori fotoelectrici (miniaturali, mici şi compacţi) cubici şi cilindrici filetaţi, senzori inductivi cilindrici şi cubici, senzori capacitivi cubici şi cilindrici filetaţi, senzori magnetici de proximitate şi senzori magnetici pentru cilindrii pneumatici.

Divizia Sisteme de Securitate Industrială


Divizia aceasta poate fi împărţită în secţiunea de produse pe de o parte, secţiune ce cuprinde scannere laser de securitate, cortine şi bariere optice de securitate, camere

de securitate industrială, comutatoare electromecanice de securitate şi controllere şi relee de securitate iar pe de altă parte în secţiunea de servicii pentru sisteme de securitate industrială aici fiind incluse inspecţiile de securitate precum şi măsurarea timpului de oprire. Aurocon COMPEC este Service Partener SICK pentru sisteme de securitate industrială – inspecţii, instalare şi configurare!

Divizia Sisteme de Autoidentificare


Pentru a răspunde interesului major al producătorilor de a asigura trasabilitatea produselor fabricate, SICK a dezvoltat divizia de sisteme de autoidentificare care cuprinde scannere de coduri de bare şi 2D (portabile şi fixe), sisteme de identificare RFID precum şi camere de identificare text OCR. Deasemenea, în cadrul diviziei există o secţiune de soluţii de conectivitate care conduce la extinderea caracteristicilor tehnice ale sistemelor de autoidentificare.

Divizia Senzori Avansaţi


Inspectarea anumitor caracteristici ale obiectelor/produselor face obiectul caracteristicilor tehnice ale senzorilor din această divizie. Senzori de culoare,

senzori de contrast, senzori de luminescenţă, senzori fotoelectrici şi ultrasonici tip furcă, sisteme Vision de inspecţie vizuală, toate acestea sunt destinate sistemelor de verificare a calităţii producţiei. Deasemenea în cadrul acestei divizii se înscriu şi senzorii de distanţă (short range, mid-range şi long-range), sisteme de măsurare laser şi bariere de automatizare.

Divizia Encodere


Sistemele de reglare automată şi de poziţionare au nevoie de encodere pentru măsurarea vitezei şi a poziţiei. Gama de encodere de la SICK cuprinde encoderele incrementale, encoderele absolute, oferite cu caracteristici diferite: encodere rotative sau liniare. Deasemenea în divizia Encodere sunt cuprinse şi sistemele Motorfeedback folosite în special în buclele de reglare automată a sistemelor de producţie automatizate.

Divizia Senzori pentru fluide


Cea mai nouă divizie de senzori de la SICK, divizia senzori pentru fluide cuprinde senzori de presiune, senzori de nivel (pentru fluide şi solide), debitmetre ultrasonice şi senzori de temperatură. Sunt oferite soluţii pentru medii dure de lucru precum şi pentru funcţionare în medii explozive. Deasemenea, există certificări pentru folosirea în aplicaţii maritime.

Gamă variată – soluţii diverse


Gama variată de senzori din oferta Aurocon COMPEC permite asigurarea de soluţii optime pentru creşterea productivităţii din diverse domenii de activitate.

Optimizarea proceselor specifice producţiei autovehiculelor şi a componentelor acestora este o sarcină continuă, din această cauză fiecare detaliu este întotdeauna de importanţă decisivă. Soluţiile SICK fac producţia mai sigură, mai rapidă şi mai transparentă.

Pericolele şi sursele de erori sunt sistematic eliminate iar paşii individuali ai proceselor de producţie acceleraţi.

Controlul benzilor de transport automat, verificarea prezenţei pieselor electronice pe PCB-uri cer soluţii de detecţie versatile şi economice. Senzorii de distanţă, senzorii fotoelectrici, cititoarele de coduri de bare, toate aceste produse SICK îşi demonstrează permanent aplicaţiile în industria electronică.

Industria ambalajelor are nevoie de senzori proiectaţi pentru sarcini complexe şi rapide. De la robuştii senzori SICK IP69K pentru detecţia sticlei şi până la senzorii Vision de inspecţie vizuală a poziţiei componentelor ambalajelor şi până la sisteme laser complexe pentru controlul roboţilor de manipulare, sistemele SICK îndeplinesc cerinţele industriei de împachetare pentru orice aplicaţie.

Deasemenea, industria alimentară este beneficiara unor aplicaţii de împachetare la care soluţiile de detecţie implică inspectarea formelor, culorii sau contrastului ambalajelor, prezenţei obiectelor transparente etc.
Industria farmaceutică are cerinţe foarte stricte legate de igienă şi în consecinţă senzorii folosiţi trebuie să fie rezistenţi la uzură şi să aibă carcase rezistente la influenţa agenţilor corozivi de curăţare.

Cerinţele industriei prelucrătoare a lemnului sunt diverse şi sofisticate. Procese rapide, sigure şi eficiente sunt indispensabile pentru o productivitate crescută a fierăstraielor sau a echipamentelor industriale folosite în industria mobilei. Aurocon COMPEC vă oferă o varietate de senzori şi pentru această industrie, având expertiza şi competenţa să ofere soluţii optime permanent.

Distribuitor autorizat SICK: AUROCON COMPEC srl
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu