Noile procesoare Integra™ DSP + ARM® C6A816x de la Texas Instruments – performanţă şi integrare ridicată

by donpedro

Texas Incorporated (TI) se bazează pe succesul produselor DSP + ARM® deja existente, lansând generaţia de procesoare Integra™ DSP + ARM C6A816x. Procesoarele DSP + ARM C6A816x Integra oferă performanţa DSP cu virgulă fixă sau mobilă single-core cea mai rapidă din industrie, cu performanţe de până la 1,5GHz şi integrează de asemenea nucleul ARM Cortex™-A8 single-core cel mai rapid din industrie cu performanţe de până la 1,5GHz. Arhitectura combinată DSP + ARM Integra este ideală deoarece DSP-ul este dedicat manipulării nevoilor de procesare intensivă de semnal, funcţiilor matematice complexe şi algoritmilor de procesare de imagine, în timp ce ARM-ul este disponibil pentru interfeţe grafica, conectivitate la reţea, control de sistem şii procesare de aplicaţii sub sisteme de operare multiple. Aceste sisteme de operare includ Linux, Microsoft® Windows® Embedded Compact 7 şi Android. Procesoarele Integra DSP + ARM C6A816x integrează de asemenea numeroase periferice cu lăţime de bandă ridicată, care scad costul sistemului şi îmbunătăţesc performanţa acestuia, făcându-le perfecte pentru aplicaţii cum sunt: vizualizare, testarea şi măsurarea parametrilor maşinii şi urmărire şi control.

Integrare extremă pentru performanţe de randament, conectivitate şi cost
Cele două noi dispozitive din generaţia Integra DSP + ARM C6A816x sunt procesoarele C6A8168 şi C6A8167. Aceste procesoare integrează pe un singur cip un DSP cu virgulă fixă şi virgulă mobilă (floating-point) TMS320C674x şi un procesor ARM Cortex™-A8, împreună cu periferice cu lăţime de bandă ridicată, optimizate pentru o gamă largă de aplicaţii. Aceste periferice includ interfeţe PCIExpress Gen2, SATA 2.0, dual Gigabit Ethernet şi dual DDR2/DDR3 care oferă transmisii rapide de date către şi de pe cip. Integrarea permite clienţilor să îmbunătăţească dramatic performanţele şi să reducă costurile BOM cu până la 50% prin reducerea numărului de cipuri necesare, inclusiv costurile de memorie discretă şi spaţiul pe PCB.

Capabilităţi avansate de afişare şi grafică 3D
Procesoarele Integra DSP + ARM C6A8168 şi C6A8167 sunt echipate cu un motor de afişare pe cip, care dispune de ieşire de la două fluxuri simultane diferite de informaţii pentru display-uri duale, de rezoluţie ridicată. Acest lucru este important în aplicaţii precum sisteme high-end de vizualizare pentru diferite echipamente, în care unul dintre display-uri dispune de tastatură tactilă, iar celălalt display prezintă parametrii echipamentului şi analiza vizuală. Procesorul Integra DSP + ARM C6A8168 integrează în mod specific un accelerator de grafică 3D pentru a permite o experienţă GUI complexă şi bogată. Ambele procesoare sunt perfecte pentru aplicaţii cu funcţionare continuă, ecran dublu şi un singur procesor înalt integrat.

Evaluare în minute; începerea dezvoltării în mai puţin de o oră
MPU-urile Sitara ARM şi procesoarele Integra DSP + ARM împart de asemenea un mediu de dezvoltare comun, care conţine IDE-ul Code Composer Studio™ de la TI ce dispune de suport pentru toate procesoarele embedded ale TI. Acest lucru micşorează curba de învăţare pentru reducerea duratei de timp până la lansarea pe piaţă şi a costurilor de dezvoltare.
În plus, pentru programatorii de ARM care doresc să profite de performanţa DSP în procesoarele Integra DSP + ARM, TI EZ SDK dispune de instrumente care simplifică programarea DSP. C6EZRun de la TI pentru portarea codului permite dezvoltatorilor să ruleze uşor cod ARM pe un DSP fără a-şi schimba codul de aplicaţie ARM, iar TI C6EZAccel furnizează o bibliotecă de sute de algoritmi de procesare de semnal optimizaţi pentru DSP cu API-uri ARM pentru a reduce timpul de dezvoltare.
http://www.ti.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu