Detectarea foarte rapidă a obiectelor mici de la o distanţă mare

by donpedro

Senzorii confocali din seria SEPCTRO-3-COF generează un spot de lumină cu diametrul cuprins între 1 şi 5mm sau cu dimensiunile de 4 mm × 0.7mm, pe obiectul detectat. Unitatea optică a emiţătorului este localizată în centrul unităţii optice a receptorului, ceea ce asigură o construcţie compactă. Aceasta asigură o detectare sigură,
precisă şi foarte rapidă pentru obiecte de dimensiuni mici precum marcaje colorate sau fire, de la o distanţă mare. Informaţiile privind culoarea sunt furnizate spre citire prin 5 ieşiri digitale. Senzorul de culoare poate fi învăţat prin interfaţa software SPECTRO3-Scope (compatibilă cu Windows), prin butonul de învăţare integrat sau prin intrarea digitală IN0. Cu frecvenţa de scanare de 40KHz şi frecvenţa de comutare de 30KHz acest detector de marcaje colorate îşi găseşte locul lângă sistemele foarte rapide.
Siguranţa detectării pe bază de culoare este asigurată pe de o parte de aşa numitul detector true color (percepţia umană a culorii) iar pe de altă parte de către un algoritm special de evaluare. Culoarea ce apare în faţa senzorului este comparată cu referinţele de culoare (31 la număr) memorate în memoria senzorului.
Similar cu evaluarea umană programul din senzorul de culoare face prima dată o preselecţie a culorilor memorate (candidatul posibil) a căror toleranţă include culoare din faţa senzorului.
Din posibilele referinţe se selectează doar referinţa ce este cea mai apropiată de culoare curentă (comparaţie
directă). Numai acest proces permite detectarea chiar şi celor mai mici
diferenţe de culoare (DE=0.3).
www.oboyle.ro

Adaugă un comentariu