ICCO EMT – partenerul tău de încredere

17 IUNIE 2009

Începutul prezenţei ICCO EMT pe piaţa industriei electronice datează din 1997 când a câştigat poziţia de reprezentant local al Assembleon (parte a grupului PHILIPS). Ulterior, într-un ritm caracteristic evenimentelor din această industrie, a devenit partener pentru o serie de alte companii de renume – furnizori de echipamente şi servicii precum: Agilent, Speedline (MPM, Electrovert, Camalot), Nutek, BTU, Yxlon (Fein Focus) putând oferi soluţii complete de producţie electronică şi testare.
Calitatea şi profesionalismul echipei tehnice sunt elementele care au marcat poziţia ICCO EMT pe această piaţă. Cu o echipă formată din 28 de specialişti, din care 21 ingineri şi tehnicieni de service cu o medie de vârstă de 30 ani, ICCO EMT a devenit principalul partener de suport tehnic zonal pentru toate mărcile reprezentate. Toţi specialiştii de service au beneficiat de traininguri de specialitate în centrele de instruire ale producătorilor echipamentelor şi materialelor. Pentru menţinerea nivelului calităţii la cel mai înalt grad, procesul de perfecţionare continuă a personalului este un obiectiv major al strategiei ICCO EMT.
După o prezenţă constantă şi susţinută de peste 9 ani în domeniul industriei electronice, ICCO EMT a dezvoltat o strategie care permite oferirea de servicii noi adaptate nivelului accelerat de dezvoltare a industriei electronice zonale şi a situaţiei economice actuale. Scopul central al strategiei este creşterea profitabilităţii activităţii prin redefinirea obiectivelor anterioare în paralel cu orientarea spre noi segmente de piaţă. Bineînţeles în centrul preocupărilor rămâne în continuare orientarea către client. Datorită convingerii noastre că industria electronică autohtonă va cunoaşte o perioadă de dezvoltare, am definit un pachet de servicii orientate atât către firmele mari – prin oferta de NPI (New Product Introduction) şi Ramp-up-to-volume – cât şi firmelor mici – prin oferta de execuţie prototipuri şi serii mici. În acelaşi timp dorim să venim în întâmpinarea clienţilor cu soluţii tehnice profesionale pentru situaţiile atipice întâlnite în producţie (componente asimetrice, cu forme deosebite şi cu dimensiuni la limitele specificaţiilor tehnice ale echipamentelor de producţie).
Astfel, bazându-se pe infrastructura existentă la Timişoara, am creat un Demo Center în care sunt prezente echipamente de la majoritatea furnizorilor noştri. Scopul principal al acestui spatiu este de a facilita contactul potenţialilor clienţi cu noile echipamente, organizarea de acţiuni de training pentru clienţi, dezvoltarea de soluţii pentru situaţii deosebite apărute în procesul de producţie sau la introducerea în producţie a unor noi produse. Existenţa acestui Demo Center şi experienţa acumulată de către echipa tehnică, au făcut din ICCO EMT un partener zonal important pentru firmele care doresc realizarea de prototipuri şi serii mici de fabricaţie. Subliniem că nu dorim să fim percepuţi, de către actualii şi viitorii colaboratori, ca un concurent pe piaţa EMS orientarea noastră fiind exclusiv către producţia de serii mici, prototipuri şi NPI.

Capacităţile tehnice instalate în Demo Center ICCO EMT Timişoara
În Demo Center sunt instalate ultimele versiuni de echipamente furnizate de partenerii noştri, precum şi echipamente de succes ale căror performanţe au marcat un standard în industria SMT.
Printerul MPM – Momentum permite implementarea unui proces stabil şi robust de aplicare a pastei pe circuite imprimate. Utilizând şabloane standard de 29” x 29” şi datorită flexibilităţii parametrilor de proces se garantează performanţe deosebite atât pentru procesele ce utilizează pasta cu plumb, pasta fără plumb, cât şi pentru procesele de glue printing. Facilităţile de inspecţie 2D permit introducerea unei etape de inspecţie Postprinting cu scopul controlării procesului de printare în cazul componentelor critice (BGA, µBGA, fine pitch components etc).
Pentru plantarea componentelor pe circuite imprimate se folosesc 2 tipuri de maşini, un echipament tip AX501 şi un Fine Pitch Placer tip ACM Micro.
AX501 de la Assembleon este o maşină multifuncţională pentru componente SMD, IC şi BGA cu configuraţie scalabilă permiţând obţinerea unei productivităţi între 60.000 şi 121.000 componente/oră (conform standardului IPC9850). Gama de componente începe de la 01005 şi ajunge la componente cu dimensiunea maximă de 45 x 45mm, la o înălţime maximă de 10,5mm. Capacitatea de alimentare cu componente ajunge la maximum 260 poziţii. Acurateţea de plantare este de 50µm la 4s.
Echipamentul Fine Pitch ACM Micro marca Assembleon este o maşină pentru componente SMD, IC, BGA, CSP, componente cu forme speciale şi conectori. Gama de componente începe de la 0201 şi ajunge la componente cu dimensiunea maximă de 165 x 44mm, la o înalţime maximă de 50mm. Capacitatea de alimentare cu componente ajunge la maximum 47 poziţii tăvi şi 100 poziţii role. Acurateţea de plantare este de 15µm la 5s.
Cuptorul OmniExcel 7 este un cuptor cu 7 zone care permite lipirea componentelor atât în tehnologia cu plumb, cât şi în cea fără plumb. Pentru susţinerea plăcilor cu dimensiune transversală mare se poate poziţiona suportul central în scopul prevenirii îndoirii sub influenţa temperaturii.
În funcţie de necesităţi se poate construi un profil cu atmosferă inertă (utilizând N2). În scopul lipirii componentelor asamblate manual, se utilizează un cuptor de lipire cu val “Electrovert Econopak Plus”. Configuraţia cu 2 valuri (Chip Wave şi Lambda Wave), hot-air knife şi utilizarea atmosferei inerte (N2), permit implementarea unui proces stabil şi robust.
Pentru operaţiile de asamblare manuală, asamblare finală, integrare şi customizare, se folosesc echipamente profesionale specifice: şurubelniţe electrice cu moment reglabil, staţii de lipit JBC şi OKi şi microscoape stereoscopice Leica.
Capabilităţile de testare a plăcilor plantate acoperă testarea ICT (In-Circuit Test), AXI (Automatic X-ray Inspection – 5DX), testare funcţională şi de anduranţă (Burn IN). Pentru toate tipurile de testare asigurăm capacităţile de dezvoltare a fixture-urilor, echipamentelor de test funcţional şi de Burn-In, precum şi a aplicaţiilor respective.
Capabilităţile de debug şi repair se bazează pe îmbinarea perfectă între performanţele deosebite ale personalului implicat în acest proces şi echipamentele profesionale care permit diagnosticarea componentelor defecte (echipament de laborator) şi înlocuirea în condiţii optime a acestora, utilizând staţii de dezlipire şi staţii cu aer cald de la JBC.

Capacităţile de proces
Bazându-ne pe experienţa acumulată în anii de suport tehnic efectuat pentru echipamentele furnizate de partenerii noştri, cu aplicaţii în procese tehnologice din cele mai diferite, putem afirma că dispunem de capabilităţile de proces solicitate de acţiunile de NPI (New Product Introduction) şi de Ramp up to volume.
Prin acţiunile de programare a maşinilor urmărim obţinerea unor performanţe economice optime pentru procesul de producţie (un ciclu temporal de producţie optim) în paralel cu obţinerea de performanţe deosebite privind calitatea.
Pentru fiecare produs în parte se elaborează reţete specifice pentru procesele de reflow şi wave bazate pe profile de temperatură ridicate cu ajutorul unui Thermal Profiler tip Super MOLE. Parteneriatul cu furnizorii de materiale ne asigură informaţiile necesare utilizării lor optime.
Pentru produsele care necesită o acoperire de protecţie după montaj putem asigura proces de acoperire cu răşină epoxidică denumit “conformal coating”.

Sistemul de Management al Calităţii
Începând cu anul 2004, ICCO EMT a început procesul de implementare a sistemul de management al calităţii conform standardului ISO 9001:2000, certificarea fiind făcută de compania SGS în 2005. Obiectivul actual este de a implementa sistemul TS 16949-2002.
Aprecierea de care se bucură echipa de suport tehnic se reflectă în certificatele de apreciere primite de la parteneri. Trei ani consecutiv acordarea titlului de “Service Provider Of The Year” din partea principalului partener Assembleon, constituie o apreciere ce ne onorează.
Soluţiile tehnice adoptate ne permit înregistrări de:
– trasabilitate a produsului în toate fazele ciclului de producţie
– trasabilitate a componetelor SMD montate cu “AX501” bazat pe sistemul “Setup Assistant” integrat de la Assembleon
– trasabilitate pentru materiale şi consumabile
Pentru toate procesele aflate în derulare se utilizează metode eficiente de control şi urmărire conform metodologiilor SPC (Statistical Process Control).

Managementul Materialelor
Din dorinţa de a oferi clienţilor noştri soluţii complete corespunzătoare cerinţelor acestora, am introdus în portofoliu şi serviciile de Management al Materialelor. Astfel, pentru clienţii aflaţi la început de drum şi nu numai, putem să oferim produsul complet conform proiectului dezvoltat de către aceştia, ICCO EMT preluând sarcina de selecţie şi achiziţie a materialelor necesare. Folosirea eficientă a relaţiilor de parteneriat cu distribuitorii de componente, materiale, dispozitive dedicate procesului de producţie electronică şi capacităţilor de producţie permit obţinerea unui plus de valoare care în final se transmite clientului: calitate deosebită, promptitudine şi un cost optim.

ICCO EMT
Calea Torontalului km 7, 300633 Timisoara
Tel: +40 256 308970
Fax: +40 256 308977
emt@icco.ro
www.icco.ro/emt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • Folosim datele dumneavoastră cu caracter personal NUMAI pentru a răspunde comentariilor/solicitărilor dumneavoastră.
  • Pentru a primi raspunsuri adecvate solicitărilor dumneavoastră, este posibil să transferăm adresa de email și numele dumneavoastră către autorul articolului.
  • Pentru mai multe informații privind politica noastră de confidențialitate și de prelucrare a datelor cu caracter personal, accesați link-ul Politica de prelucrare a datelor (GDPR) si Cookie-uri.
  • Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la modul în care noi prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, puteți contacta responsabilul nostru cu protecția datelor la adresa de email: gdpr@esp2000.ro
  • Abonați-vă la newsletter-ul revistei noastre