Flash Data Memory la arhitectura de bază a microcontrolerelor PIC®

by donpedro

Microchip anunţă două noi microcontrolere Flash PIC® de 8 biţi cu memorie de date nevolatilă FDM (Flash Data Memory) disponibilă în capsule de 8- şi 14-pini. Oferind 64 de bytes de memorie FDM nevolatilă, un oscilator intern de 8MHz, DRT (Device Reset Timer), convertor analog digital pe 8 biţi (ADC) cu până la trei canale şi până la 2 comparatoare, inginerii care utilizează microcontrolere low-cost primesc acum un dispozitiv ce conţine un set de caracteristici impresionant. Memoria de date nevolatilă de înaltă anduranţă conţinută de noile microcontrolere Microchip PIC12F519 (8-pini) şi PIC16F526 (14-pini) oferă o opţiune de cost efectiv în ceea ce priveşte păstrarea configuraţiei şi datele de calibrare, numărătoarelor sau micilor tabele de căutare nefiind necesară adăugarea unei memorii nevolatile externe.

Alte caracteristici oferite de circuitele PIC12F519 şi PIC16F526:
Memorie Flash de program de 1K instrucţiuni (x12-biţi cuvinte program)
Până la 67 bytes memorie de date RAM
Până la două comparatoare
ADC de 8 biţi cu până la 3 canale
Oscilator intern de precizie cu operare într-o gamă de frecvenţe de până la 8MHz
Curent IO source/sink 25mA
Low power (100 nA) sleep curent
Operare într-o gamă largă de tensiuni de alimentare de la 2 la 5.5V
Un timer de 8 biţi şi un timer watchdog
Tehnologie In Circuit Serial ProgrammingTM(ICSPTM)
Capsule de dimensiuni mici 2×3 mm DFN
Exemple de aplicaţii includ controlul puterii în standby, secvenţierea puterii pentru receptoarele IR, produse portabile, comutatoare inteligente şi selectoare de mod, pompe şi compresoare electrice, termostate, sisteme de securitate, prăjitoare de pâine, filtre de cafea, periuţe de dinţi electrice, circuit de reglaj şi comutare lină etc.
Ambele circuite sunt disponibile pe piaţă atât pentru mostre cât şi pentru volume de producţie. Suita de unelte de dezvoltare Microchip (MPLAB®) suportă aceste microcontrolere incluzând PICkit™ 2. Mai multe informaţii despre aceste produse puteţi găsi la adresa web: www.microchip.com/startnow.

Opţiuni de încapsulare:
PIC12F519: 8-pini PDIP, MSOP, SOIC şi 2×3 mm DFN
PIC16F526: 14-pini PDIP, SOIC şi TSSOP
www.microchip.com

Adaugă un comentariu