Soluţii profesioniste pentru măsurarea temperaturii fără contact

by donpedro

Senzorii de temperatură Raytek oferă cea mai mare exactitate la măsurătorile de temperatură pentru toate aplicaţiile din domeniile industriale.
Măsurarea temperaturii în infraroşu (IR) presupune măsurarea energiei emise de către toate obiectele, fără a exista contact cu acestea. Astfel se pot realiza, măsurări de temperatură în condiţii de siguranţă în special în cazul obiectelor aflate în mişcare, dificil de măsurat prin contact sau care au temperaturi foarte înalte. De asemenea, în cazul în care măsurarea temperaturii prin contact ar putea duce la alterarea, deteriorarea sau contaminarea obiectului măsurat(în medicină sau chimie), un termometru non contact oferă rezultate exacte.
Aceşti senzori pot fi de asemenea folosiţi şi în aplicaţii în care temperatura mare a obiectului măsurat poate afecta sau distruge orice sondă de temperatură cu contact
.

Aplicaţii pentru măsurarea IR a temperaturii

Procesarea plasticului
Raytek oferă soluţii complete pentru măsurarea temperaturii în orice etapă a procesului de producţie a materialelor plastice – din faza de topire până în faza de solidificare a materialului finit.
Diferite tipuri de extrudare şi prelucrare la cald a materialelor şi foliilor din plastic;
Laminare şi termogravură;
Termoformare;
Prelucrare prin vidare.

Producerea şi procesarea oţelului
Raytek oferă soluţii pentru măsurarea temperaturii în orice moment al procesului de producţie şi procesare a oţelului, din interiorul cuptoarelor de coacere până la standurile de laminare, forjare şi tratare termică.
Topire şi turnare;
Retopire;
Standuri de laminare;
Standuri de tratare;
Tragere în fire;
Cuptoare de coacere.

Procese şi etape de producţie a sticlei
Senzorii de temperatură Raytek pentru aplicaţii din industria sticlei sunt proiectaţi pentru monitorizarea şi controlul în timp real al tuturor parametrilor din procesul de producţie al sticlei.
Sticla plană;
Fibra de sticlă;
Sticla pentru industria auto;
Becuri & Tuburi luminiscente;
Sticle, recipiente de sticlă;
Sticlă pentru aplicaţii speciale.

Alte aplicaţii
Metale neferoase;
Petrochimie;
Textile;
Semiconductori;
Industria Electrică / Energetică;
Industria Plasticului şi a Hârtiei.

1.

1. În timpul proceselor de plastifiere sistemul de scanare Raytek MP50 permite vizualizarea profilului de temperatură pentru a detecta defectele cauzate de vâscozitatea inadecvată sau de apariţia impurităţilor în masă.

2.

2. Sistemul de scanare în infraroşu MP50 este util în procesele de termoformare oferind controlul asupra uniformităţii distribuţiei temperaturii.

3.

3. Măsurarea cu exactitate a temperaturii în procesele de laminare asigură uniformitatea produselor finale.

4.

4. Monitorizarea temperaturii metalului topit înainte şi în timpul turnării în matriţe este esenţială pentru păstrarea proprietăţilor sale fizico-chimice.

5.

5. Avantajele în procesarea semnalelor oferite de pirometrele din seria TX asigură măsurarea exactă a temperaturii pentru industria producerii sticlelor şi a altor procese asemănătoare.

Seria Process Imaging

Sistemele Raytek Process Imaging pentru scanare IR, sunt proiectate să ofere analize detaliate de imagini termice pentru monitorizarrea exactă şi controlul proceselor de producţie.
CS200-Cuptoare de Ciment / Var
Permite obţinerea unor imagini termice şi a analizelor acestora în vederea monitorizării continue a carcasei cuptoarelor rotative în scopul mentenanţei preventive a căptuşelii refractare.
TIP450-Materiale / Plăci Termoizolante
Analiza detaliată a procesului de uscare şi realizarea unor hărţi termice determină îmbunătăţirea calităţii plăcilor, a producţiei, economisirea de combustibil, detecţia defectelor şi reducerea volumului de reprocesare a rebuturilor.
TF100-Termoformare
Imaginile termice şi analizele software permit îmbunătăţirea calităţii produsului, diminuarea numărului de defecte, reducerea timpului de lucru în procesul de termoformare.
GS100/110-Industria Sticlei
Imaginile termice şi analizele software permit detectarea rapidă a defectelor şi îmbunătăţirea calităţii în procesele de călire / recoacere sau încovoiere a sticlei.
ES100/EC100-Producţia / Procesarea plasticului
Imaginile termice şi analiza acestora permit detectarea în timp real a defectelor şi îmbunătăţirea calităţii proceselor de extrudare, acoperire şi laminare a materialelor plastice.
SS100-Procese de rotaţie
Pentru obiecte aflate în rotaţie rapidă, (exemplu industria hârtiei) şi producerea şi testarea cauciucurilor în industria auto, scannerul este sincronizat cu obiectul în mişcare pentru a oferi acoperire 100%.

Sisteme de scanare
MP50
Scanerele IR oferă o măsurare continuă şi exactă a temperaturii şi obţinerea de imagini termice pentru obiecte aflate mişcare / rotaţie; Includ la livrare
software compatibil Windows®; pentru configurare şi monitorizare

Răspuns Spectral

1.0 mm 3.9 mm
1.6 mm 5.0 mm
3.43 mm 3-5 mm; 7,9 mm
Domeniu de Temperaturi
20 – 1200°C

RONEXPRIM SRL
Str. Cotiturii, nr. 5, Sector 1, Bucureşti 010885
Tel +40-21-3143599, 8, 7, 6
Fax +40-21-3136244, 3108237
fluke@ronexprim.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu