Surse de alimentare fero-rezonante

by donpedro

Firma olandeză OLTRONIX produce o serie întreagă de surse de alimentare fero-rezonante, care pot fi utilizate în diverse aplicaţii industriale, în laboratoare ştiinţifice sau în universităţi şi centre de cercetare.

Sursele de alimentare OLTRONIX sunt recunoscute pentru fiabilitatea şi anduranţa lor.

Regulatoarele cu fero-rezonanţă, care sunt, de asemenea, cunoscute ca surse de tensiune constantă (Constant Voltage Regulators) se bazează pe o schemă de principiu în care înfăşurarea secundară a transformatorului este în rezonanţă cu un condensator. Ca rezultat, circuitul magnetic este saturat la fiecare jumătate de perioadă.
Regulatoarele cu fero-rezonanţă sunt capabile să asigure o tensiune medie aproape constantă chiar şi atunci când tensiunea de intrare variază foarte mult. Ele pot să lucreze la un domeniu al tensiunii de intrare la fel de scăzut ca ±40% sau mult peste tensiunea nominală. Factorul de putere de la ieşire rămâne în domeniul de 0,96 sau chiar mai mare la o sarcină mai mare de jumătate din valoarea maximă sau chiar egală cu valoarea maximă.
Sistemele fero-rezonante asigură fiabilitate foarte ridicată în condiţii extreme de operare. Aceste sisteme nu sunt afectate deloc de sistemele electrice care le înconjoară.
Aceste dispozitive se potrivesc să fie folosite la invertoare, sisteme UPS, stabilizatoare de tensiune, automatizări industriale şi în orice aplicaţie care necesită ieşire stabilizată cu un grad ridicat de izolare faţă de perturbaţiile din reţea.

Surse de alimentare cu montare pe panou sau în picioare

Seria FP/SF de surse de alimentare conţine un domeniu de surse stabilizate, pe baza principiului fero-rezonanţei, cu un excelent raport calitate / preţ. Acestea sunt construite în carcase robuste din aluminiu. Datorită designului special al carcasei, acestea nu mai necesită ventilatoare pentru răcire. Transformatorul disipă căldura direct către panourile laterale de aluminiu.
Sursele din seria SF pot fi aşezate în picioare, iar cele din seria FP pot fi montate pe panou.
Sursele de alimentare din seria FP/SF sunt împărţite în 3 subcategorii, în funcţie de tensiunea şi de curentul de ieşire:
FP/SF AC – tensiune alternativă de ieşire;
FP/SF DC – tensiune continuă de ieşire;
FP/SF AD – tensiune de ieşire dublă, atât continuă, cât şi alternativă.
Principalele avantaje ale acestor surse de alimentare sunt următoarele:
tensiune de ieşire stabilizată
protecţie la scurt-circuit
protecţie la suprasarcină
fiabilitate sporită
eficienţă mare
sistem de răcire fără ventilatoare suplimentare
carcasă robustă din aluminiu
aprobare CE
realizat în acord cu IEC742/EN60742
domeniu mare de tensiuni de intrare şi ieşire.

Modelele disponibile sunt prezentate în tabelul următor:

Surse de alimentare cu montare în rack

Seria de surse MS conţine o categorie de surse de alimentare stabilizate pe baza principiului fero-rezonanţei. Aceste surse sunt potrivite aplicaţiilor care necesită montarea lor în rack-uri de 19″. Ca şi sursele prezentate anterior, şi acestea se bucură de o fiabilitate ridicată, oferă la ieşire o tensiune stabilizată, au protecţie la scurt-circuit şi împotriva suprasarcinilor continue, carcasă robustă din aluminiu şi sistem de răcire fără ventilatoare suplimentare.

Surse de alimentare neîntreruptibile stabilizate destinate aplicaţiilor industriale
Seria MSE conţine surse de alimentare realizate pe baza principiului fero-rezonanţei; acestea au în componenţă o baterie şi un încărcător integrat pentru aceasta. Sursele din această serie au carcase robuste din aluminiu şi sunt proiectate pentru a fi montate în rack-uri industriale de 19″.
Datorită construcţiei speciale a carcasei, nu este necesară folosirea ventilatoarelor pentru răcirea componentelor. Transformatorul îşi transferă căldura direct către panourile laterale din aluminiu.
Aerul va trece pe lângă panourile de aluminiu, asigurând o răcire suficientă. Absenţa ventilatoarelor şi a altor componente sensibile face ca această serie de surse de alimentare să fie foarte fiabile. O sursă de alimentare din seria MSE se potriveşte excelent aplicaţiilor în care trebuie să facă faţă supratensiunilor din reţea şi asigură o tensiune neîntreruptibilă pentru ieşire.

Principalele avantaje ale acestor surse de alimentare sunt următoarele:
sursă stabilizată de tensiune şi UPS într-un singur echipament
comutare rapidă pe baterie în cazul căderii tensiunii de intrare
baterie cu protecţie la tensiuni joase
bateria poate fi decuplată pentru realizarea întreţinerii
protecţie la scurt-circuit
protecţie la suprasarcină continuă
eficienţă ridicată
siguranţă în exploatare
fiabilitată ridicată
în acord cu IEC 742/EN 60742
carcasă compactă din aluminiu IP20
nu necesită ventilatoare pentru răcire
gamă largă de tensiuni de intrare sau ieşire.
În funcţie de tipul bateriei, autonomia poate fi de ordinul minutelor sau chiar al orelor. Bateriile de mici dimensiuni sunt integrate în aceeaşi carcasă cu sursa, iar cele de mari dimensiuni se montează separat.
Modelele disponibile sunt prezentate în tabelul urmãtor:

Syscom 18
Str. Maica Domnului Nr. 45, Sector 2, Bucureşti, 023 721
Tel.: (004021) 619 30 69; RDStel: 0318056660; GSM: 0724 234 712
Fax: (004021) 316 91 76; 316 91 79
syscomelco@syscom18.com
http://www.syscomelco.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu