GasFindIR – Irevoluţie; în vizualizarea scurgerilor de gaze

by donpedro

FLIR Systems lansează şi în România cea mai revoluţionară cameră termală – GasFindIR – o cameră unică în lume ce permite detecţia şi vizualizarea celor mai mici pierderi de gaze

Cele mai multe gaze industriale sunt invizibile pentru ochiul uman. Specialiştii din domeniul petrochimic utilizează zilnic o gamă foarte largă de instrumente pentru a monitoriza, identifica, supraveghea aceste “ingrediente” pe toată durata procesului tehnologic.
Acum există ceva nou. FLIR Systems, prin Micronix Plus SRL – reprezentant general pentru România, lansează un produs ce va revoluţiona sistemele de detecţie şi vizualizare a celor mai mici pierderi de gaze: GasFindIR.
GasFindIR este un produs unic în lume. Capabilă să scaneze rapid suprafeţe mari de instalaţii şi chiar kilometri de conducte, GasFindIR oferă imagini în timp real ale
emisiilor de gaze.

Scurgere de metan. (Vă rugăm să contactaţi direct Micronix Plus SRL pentru a intra în posesia un CD cu clipuri demo)

Tehnologia utilizată provine din domeniul militar, GasFindIR fiind special dezvoltată şi calibrată pentru a vizualiza pierderile de gaze.
GasFindIR este un echipament deosebit de robust, specific aplicaţiilor militare şi domeniului industrial ce impune condiţii foarte grele de lucru: temperatura ambiantă -40°C … +70°C şi protecţie la şoc 40g. Vizorul intern al camerei este realizat în tehnologie OLED (organic LED) pentru a obţine o calitate mult superioară a imaginii faţă de sistemul clasic cu LCD (cristale lichide).
Statistic s-a constatat faptul că 84% din pierderile de gaze provin de la 1% din echipamente. Metodele utilizate în prezent pentru detectarea scurgerilor de gaze sunt de multe ori ineficiente şi periculoase:
– expun operatorul permanent pericolului “invizibil”,
– vântul sau alţi factori atmosferici pot dispersa gazele sau vaporii,
– măsurătorile sunt de cele mai multe ori “punctuale”, fără a oferi o imagine a ceea ce se întâmplă în jur,
– consumă foarte mult timp etc.

Emisii de gaze în timpul alimentării cu benzină

Gaze emise de o brichetă

GasFindIR vă ajută să identificaţi rapid şi scurgerile de substanţe chimice volatile din conductele îngropate în pământ sau a containerelor transportate pe calea ferată / auto aflate în mişcare.
Lansată în SUA în urmă cu un an, GasFindIR a avut un impact impresionant pe piaţă, vânzările depăşind cu mult cele mai optimiste aşteptări. Printre clienţii GasFindIR se numără: DOW Chemical, Devon, ExxonMobil, Western Gas, Texas Petrochemical, Eastman Chemical, R&H etc.
Numeroasele teste efectuate cu GasFindIR au scos în evidenţă performanţele deosebite ale camerei şi gama largă de gaze şi substanţe volatile ce se poate detecta:

Benzen: 3,5g/oră
Etanol: 0,7g/oră
Etilbenzen: 1,5g/oră
Heptan: 1,8g/oră
Hexan: 1,7g/oră
Metanol: 3,6g/oră
Octan: 1,2g/oră
Pentan: 3,0g/oră
Metan: 0,8g/oră
Propan: 0,4g/oră
Propilena: 2,9g/oră … şi multe altele

NOU!!! GasFindIR LW
Singurul echipament din lume ce poate vizualiza SF6

De ce este importantă detecţia SF6?
Emisia de SF6 (hexafluorură de sulf) în atmosferă este de 24.000 de ori mai nocivă decât CO2. O jumătate de kilogram de SF6 are un impact asupra încălzirii globale echivalent cu cel datorat de 11 tone de CO2. În plus, SF6 rămâne prezent în atmosferă timp de 3200 de ani. Datorită timpului de viaţă foarte mare şi a potenţialului său distructiv, chiar şi o cantitate foarte mică de SF6 are un aport semnificativ la schimbarea climatului.

Unde se utilizează SF6?
Cea mai frecventă utilizare a SF6 este aceea de izolator electric în echipamentele ce transmit şi distribuie energia electrică. Industria energetică utilizează încă din anii 1950 datorită proprietăţilor sale excelente. În toată lumea, integritatea echipamentelor electrice prezente în staţiile şi substaţiile electrice este afectată de timp şi factori climatici. Efectul constă în scurgeri importante de SF6 în atmosferă, rezultatul fiind impresionant atât din punct de vedere economic cât şi a protecţiei mediului.
Înainte ca FLIR Systems să lanseze GasFindIR LW, era practic imposibil ca societăţile din domeniul electric şi alte organizaţii să poată detecta scurgerile de SF6 la echipamentele din substaţii, de la o distanţă sigură şi fără a fii necesară întreruperea alimentării.

Un nou mod de lucru (HSM)

Cea mai bună imagine
Cele mai bune performanţe

GasFindIR LW are în plus faţă de modelul clasic GasFindIR un nou mod de lucru – HSM (High Sensitivity Mode). HSM utilizează cea mai nouă tehnologie pentru a putea detecta mai uşor prezenţa SF6 şi a altor gaze. GasFindIR este dotat cu un filtru temporal adaptiv cu totul special ce permite creşterea sensibilităţii termice.
GasFindIR LW permite operatorilor situaţi la nivelul solului să detecteze scurgerile de SF6 la distanţă mare.
Ce gaze se pot vizualiza cu GasFindIR LW?
GasFindIR poate vizualiza nu numai SF6 dar şi o mulţime de alte gaze, precum: NH3, ClO2, CH2NO2 (superglue), C2H4O2, Freon, C2H4 – Etilenă, MEK – Metiletilchetonă şi multe altele.

Ştiaţi că?
În reglementarea nr. 842/2006 a Consiliului şi Parlamentului European, obiectivul principal este reducerea emisiilor de gaze, dintre care SF6 are cel mai mare potenţial asupra încălzirii globale?

Pentru orice informaţii suplimentare vă rugăm să contactaţi direct Micronix Plus la:
Ing. Marius POPOVICI
Director General Micronix Plus – Reprezentant FLIR Systems
tel. 021 3124081, 3124082,
fax 021 3124083 sau pe email la adresa office@micronix.ro
www.micronix.ro
www.termoviziune.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu