Traductoare de curent seria LTSR

by donpedro

Traductoarele de curent seria LTSR, produse de firma elveţiană LEM, reprezintă varianta îmbunătăţită a seriei LTS, prin posibilitatea de acces la referinţa internă. Această posibilitate, concretizată printr-un pin suplimentar, oferă două moduri de utilizare:
– modul “Ref in” – în care traductorul foloseşte tensiunea de referinţă (1.9 … 2.7V) a convertorului A/D sau a DSP-ului cu care este conectat.
– modul “Ref out” – în care traductorul oferă tensiunea de referinţă de 2.5V convertorului A/D sau DSP-ului cu care este conectat.
În acest mod erorile datorate derivei referinţei sunt anulate. În această serie sunt disponibile, de asemenea, traductoare pentru 6A, 15A şi 25A.
Funcţie de conectarea bobinelor primarului, fiecare dintre aceste traductoare permite măsurarea a câte trei valori nominale de curent, astfel:
LTSR 6-NP: 2A/3A/6A
LTSR 15-NP: 5A/7.5A/15A
LTSR 25-NP: 8A/12A/25A.
Având în vedere alimentarea unipolară în 5V a traductoarelor din seria LTSR, precizăm că ieşirea este axată pe 2.5V, cu o excursie de 0,625V pentru curentul nominal.
În acest fel există posibilitatea măsurării unui curent de 3x curentul nominal.
Precizăm că, faţă de traductoarele LTS, în traductoarele LTSR se foloseşte un circuit ASIC îmbunătăţit. Acest circuit oferă o mai bună derivă a offset-ului; dacă pentru domeniul de temperatură -40OC … + 85OC cu un traductor LTS 25-NP se atinge un offset maxim de 100 ppm/OC, cu un traductor tip LTSR 25-NP, acesta este de maxim 37,5 ppm/OC.

www.syscom.ro

Adaugă un comentariu