Senzor de curent alternativ cu pierderi foarte mici

by donpedro

Silicon Laboratories Inc., a anunţat lansarea celui mai mic senzor de curent alternativ, cu pierderi mici şi precizie ridicată, pentru o gamă largă de aplicaţii de putere. Familia Si8500 măsoară până la 20 amperi ai curentului pentru control şi protecţie în sistemele de putere şi este ideal pentru o gamă largă de aplicaţii, incluzând surse de alimentare în comutaţie ca-cc, surse izolate cc-cc, comanda motoarelor şi balasturi electronice pentru iluminat.
Produsul patentat, Si8500, integrează echivalentul funcţional al unui circuit de transformare a curentului într-o carcasă mică de tip QFN având dimensiunile de 4 x 4 x 1mm, incluzând transformatorul de curent, dioda de blocare, rezistorul de sarcină şi filtrul de ieşire RC, scăzând cu până la 75% spaţiul plăcii şi reducând cu până la 80% cerinţele de volum ale carcasei. De asemenea, familia Si8500 integrează circuit de compensare offset şi temperatură pentru a atinge o precizie a măsurătorii de +/- 5%, cu o amplitudine a semnalului de ieşire scală-completă de 2Vpp. Pentru a reduce mai mult costurile şi dimensiunea plăcii, familia Si8510 oferă o ieşire “ping-pong” care permite ca un Si8510 să înlocuiască două circuite de transformare a curentului în aplicaţiile full-bridge.
Familia Si8500 creşte eficienţa şi performanţa surselor de alimentare de ca-cc standard şi custom. Integrând senzorul de curent în siliciu, arhitectura Si8500 oferă o rezistenţă a seriei mai mică de peste cinci ori şi o inductanţă a seriei mai mică de peste două ori în comparaţie cu implementările discrete tradiţionale.

www.silabs.com

Adaugă un comentariu