ASIX CONECTEAZÃ TOTUL LA ETHERNET

by donpedro

ASIX CORPORATION, un nou producător în line card-ul CODICO, a fost înfiinţată în 1995 în Taiwan. Cu circuite integrate concentrate pe domeniile de reţelistică, comunicaţii şi aplicaţii de interconectare, soluţiile ASIX completează perfect gama de componente active existentă la CODICO. Principalele competenţe ale circuitelor şi tehnologiilor ASIX, constau în soluţii pentru Fast Ethernet, Gigabit Ethernet şi USB.
Gama de produse se împarte în trei grupuri:

Ethernet embedded
Aceste produse permit implementarea unei soluţii Ethernet utilizând o interfaţă de memorie standard, de exemplu SRAM. În cele mai multe cazuri, microcontrolerele disponibile pe piaţă care dispun de o interfaţă pentru memorie externă sunt capabile să comunice prin acest tip de interfaţă. ASIX oferă versiuni Fast Ethernet cu PHY integrat, precum şi Gigabit Ethernet fără PHY integrat. Circuitele integrate specifice acestor versiuni, diferă la rândul lor prin lărgimea bus-ului de date şi facilităţi particulare.
Tabelul “Embedded Ethernet” vă oferă toate opţiunile disponibile.

Conectare High-Speed USB la LAN
Acest grup cuprinde dispozitive care permit crearea unui bridge de la High-Speed USB 2.0 la Fast Ethernet sau Gigabit Ethernet. Sunt disponibile driver-e pentru pentru sisteme de operare foarte utilizate cum ar fi Windows, Linux, WinCE şi MacOS. Tabelul “High-Speed USB-LAN” cuprinde toate aceste dispozitive specificând facilităţile fiecăruia.

Reţele Embedded SoC (Solution-on-Chip)
Aceste dispozitive de la ASIX sunt microcontrolere single-chip care integrează stiva TCP/IP şi Fast Ethernet MAC/PHY. Nucleul fiecărei soluţii este compus dintr-un controler RISC de 8 biţi cu execuţie pe un singur ciclu, mai rapid de 10 ori decât arhiutilizatele nuclee 8051. Deoarece instrucţiunile acestor controlere RISC sunt compatibile cu instrucţiunile controlerelor 8051/80390, ele pot fi programate utilizând compilatoare standard pentru 8051. Sunt echipate intern cu memorie FLASH şi SRAM, precum şi stiva TCP/IP împreună cu un accelerator pentru procesări mai rapide.

Module de timer şi mai multe tipuri de interfeţe sunt de asemenea incluse în echiparea standard. Pentru o detaliere a acestei familii, consultaţi tabelul “Embedded Network SoC”.
ASIX furnizează împreună cu circuitele integrate, documentaţii de utilizare şi note de aplicaţii foarte detaliate, precum şi suport tehnic sub forma kit-urilor de dezvoltare şi aplicaţiilor tipice (la nivel de schemă electrică şi detalii de PCB), pentru toate dispozitivele din gamele prezentate.

Pentru detalii contactaţi nicodin.turdeanu@codico.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu