Veloce, noua familie de produse de la Mentor Graphics

by donpedro

Mentor Graphics a lansat trei platforme noi de verificare asistată de hardware. Produsele Veloce® Solo, Trio şi Quattro se bazează pe noua arhitectură Emulation-on-Chip care permite viteze de verificare de ordinul megahertz-ilor fără să fie afectată productivitatea depanării nici precizia modelării pentru proiectele care au până la 128 milioane de porţi ASIC.
Această nouă familie de produse de verificare furnizează cea mai rapidă capacitate de emulare in-circuit independentă de target, care facilitează validarea simultană hardware-software şi verificarea sistemului embedded pentru aplicaţii destinate pieţelor verticale, cum sunt cele de proiectare grafică/multimedia, informatică, reţelistică şi wireless.

Familia de produse Veloce se adresează aplicaţiilor de verificare şi modurilor de utilizare specifice:
Seria Veloce Trio consolidează poziţia de lider pe care o ocupă Mentor în domeniul accelerării creşterii performanţei bazate pe tranzacţii şi accelerării simulării plug-and-play “event accurate”.
Ea extinde funcţionalitatea produselor la verificarea sistemului embedded. Soluţia multi-utilizator Veloce Trio, montabilă în rack, răspunde cerinţelor proiectanţilor elementelor de logică şi sistemelor care lucrează la proiecte care includ până la 16 milioane de porţi ASIC, într-un mediu de lucru de tip centru de date.

Seria mono-utilizator Veloce Solo răspunde cerinţelor proiectanţilor care creează sisteme complexe, cu 16 milioane de porţi ASIC, în mod accelerat sau de emulare in-circuit.
Seria multi-utilizator Veloce Quattro a fost creată pentru a răspunde nevoilor echipelor de proiectare care realizează sisteme a căror complexitate ajunge până la 128 milioane porţi ASIC în mod accelerat şi/sau de emulare in-circuit.
Platforma Veloce reprezintă a cincea generaţie de soluţii asistate de hardware realizată de Mentor Graphics folosind tehnologiile inovatoare ale platformelor sale de emulare VStation™ şi Celaro™.
Această soluţie reprezintă convergenţa mai multor tehnologii hardware şi software, adoptate pe scară largă – Emulation-On-Chip, Virtual Wires™ şi tehnologii software avansate. Una dintre cele mai importante este Testbench Xpress™, care se bazează pe interfaţa Standard Co-Emulation Modeling Interface (SCE-MI) de la Accellera.
Optimizată de un proces de 90 nanometri, binecunoscut în industrie, şi de tehnologia VirtualWires, brevetată de Mentor, noua arhitectură Emulation-on-Chip asigură performanţe de execuţie de trei până la cinci ori mai mari faţă de cele ale soluţiilor precedente ale Mentor. Această arhitectură determină de asemenea reducerea timpului de compilare, putându-se ajunge la 15 milioane de porţi RTL pe oră. Comparativ cu alte instrumente asistate de hardware bazate pe tehnologia FPGA disponibilă, compilatorul Veloce aduce o reducere substanţială a procesului de creare a modelelor.
Platforma Veloce creşte de asemenea vizibilitatea instrumentelor de depanare pe fiecare semnal al proiectului, fără să fie alterată capacitatea sau viteza de execuţie. Tratarea mai rapidă permite proiectanţilor să facă teste mai numeroase şi de durată mai mare pentru finalizarea validării RTL şi la nivelul sistemului cu un grad de încredere superior încă de la prima trecere.

Noua familie Veloce contribuie la consolidarea poziţiei companiei Mentor de lider în domeniul accelerării de înaltă performanţă, bazată pe tranzacţii. Ea asigură o accelerare de ordinul megahertz-ilor conformă cu a treia generaţie a interfeţei Accellera Standard Co-Emulation Modeling Interface (SCE-MI 2.0). Arhitectura sa bazată pe interfaţa de programare directă System Verilog şi îmbunătăţeşte performanţele de o mie de ori faţă de cel mai rapid simulator software fără compromiterea interoperabilităţii. Noul compilator de tranzacţii decuplează simulatorul software de familia Veloce de înaltă performanţă, pentru a obţine un mix optim de lăţime de bandă şi de latenţă a comunicării.

Mentor Graphics www.mentor.com/med

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu