Sincronizare a până la 270 de plăci PCI cu funcţii de osciloscop

by donpedro

Strategic Test a lansat opţiunea System Star Hub pentru plăcile sale PCI: UltraFast™ Oscilloscope/ Digitizer, AWG Digital I/O şi Digital Pattern Generator. Aceasta asigură sincronizarea a până la 270 de plăci instalate pe multiple sisteme de calcul, permiţând astfel sisteme cu până la 4336 canale analogice sau 8672 canale digitale.
System Star Hub distribuie un semnal comun de ceas de eşantionare şi o magistrală de trigger către un număr de până la 17 PC-uri. Opţiunea System Star Hub Master este instalată pe o placă UltraFast pe calculatorul principal şi opţiunile System Star Hub Slave sunt instalate pe plăci de pe celelalte calculatoare. Dispozitivele Master şi Slave sunt conectate împreună extern. Distanţa maximă dintre fiecare pereche de PC-uri este de 2 metri.
Pot fi utilizate diferite tipuri de plăci pentru a fi conectate împreună cu scopul realizării de sisteme de tip osciloscop, generatoare de semnal aleator, I/O digitale de mare viteză sau generatoare de semnal digital. Deoarece semnalul de ceas de eşantionare de pe sistemul Master poate fi divizat unic pe fiecare placă, nu este necesar ca toate plăcile să aibă aceeaşi viteză de eşantionare.
Performanţele System Star Hub vor creşte în viitor. Plăcile UltraFast PCI sunt compatibile cu PCI-X (magistrală PCI 66 MHz) care are o viteză maximă de transfer continuu de 225 MByte pe secundă (de 2,25 ori mai rapidă decât PCI 33 MHz). Din păcate, astăzi nu există plăci de bază cu un număr mare de slot-uri PCI-X. Atunci când vor exista astfel de plăci, performanţele System Star Hub vor creşte.

Strategic Test corp. www.strategic-test.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu