ESD o necesitate tot mai evidentă în industria electronică ( II )

by donpedro

SVR-SR2 este un tester combinat pentru brăţări şi încălţăminte cu nivel dublu de rezistenţă electrică (IEC 61340-5-1 Std), kit-ul cuprinzând testerul, placa de perete, placa de metal şi cablurile de legătură aferente. Echipamentul pentru calibrarea acestui tester este creat pentru a putea efectua un control rapid şi exact al calibrărilor nivelurilor acceptate Inferior şi Superior, de către tester.
SVR 8900 este un tester pentru brăţări şi încălţăminte computerizat, acesta făcând măsurătorile dorite şi înregistrează datele relative ale performanţelor brăţărilor şi încălţămintei, individual şi simultan. Legat la un PC acesta înregistrează şi raportează valorile precise ale rezistenţei electrice.

MIMEG este un instrument pentru măsurarea rezistenţei superficiale, în conformitate cu normele IEC 61340-5-1 Std., de înaltă precizie măsurând între 10(3) şi 10(12) Ohmi/mp.
MULTIMEG este un instrument profesional de măsurare a rezistenţei electrice, rezistivitate, temperatură şi umiditatea relativă, acestea două din urmă fiind valori relevante pentru determinarea rezistenţei superficiale, conform IEC 61340-5-1 Std., acesta fiind un instrument ce oferă posibilitatea măsurării tuturor parametrilor, cu un display digital, 2 electrozi, cabluri într-o valiză metalică cu protecţie ridicată.
xWATCH este un monitor pentru posturile de lucru, asigurând un test continuu a împământării operatorului, meselor de lucru şi pavimentului, acestea fiind aşezate la posturile de lucru din interiorul spaţiilor de protectie ESD.

Stative şi mijloace pentru transport
Pentru transport se recomandă a se folosi doar cărucioare dotate cu roţi conductive, presupunând bineînţeles că pavimentul este deja de tipul mai sus amintit. Nu este de ajuns ca doar roţile să fie conductive, este neapărat nevoie ca toată structura să fie astfel construită să asigure un parcurs eficace de disipare.
Stocarea bobinelor ce conţin componente este recomandat a se efectua pe stative speciale având aceleaşi caracteristici ca şi cărucioarele amintite mai sus.
DEL-METAL SYSTEM este un sistem format din 4 elemente separate, studiate pentru a corespunde stocării şi transportului componentelor sub toate formele de ambalare.
Acesta este compus dintr-o bază metalică cu 4 roţi conductive, un raft gol pentru componentele aflate în cutii, recipiente diverse etc., un suport cu paşi ficşi – 47 locaşuri de 16 mm şi un suport cu paşii reglabili dotat cu separatoarele aferente.

Ambalarea

Este important de reţinut că materialele folosite pentru ambalare nu pot genera efecte ce pot produce daune în dispozitivele sensibile, iar în acelaşi timp trebuie să creeze o barieră faţă de efectele din exterior, aceasta din urmă este importantă în cazul în care se transportă aceste dispozitive în afara spaţiilor EPA.
Normativele în vigoare clasifică ambalajele în trei categorii:
Ambalajul primar cu contact direct cu dispozitivele sensibile (intimate packaging), când ambalajul poate intra în contact direct (sau doar o parte din acesta), fizic.
Ambalaj primar de proximitate (proximity packaging) când ambalajul este în imediata vecinătate a dispozitivului şi ambalajul secundar (secondary packaging) care este partea exterioară a ambalajului ce asigură în general protecţia faţă de acţiunile mecanice.
Ca şi ambalaj primar, menţionăm plicurile (pungile) metalizate, lucioase SHIELDO SM a căror parte interioară este în măsură de a intra în contact cu dispozitivul, acestea fiind livrate către beneficiar în diferite mărimi, cu sau fără element de închidere, SA plicuri tubulare antistatice sau SB plicuri conductive negre opace, SHIELDO SD plicuri polibariere pentru ambalarea prin vacum.
SEAL 4000 este un echipament de ambalare care asigură lipirea şi crearea de vacum, pentru o ambalare sigură a dispozitivelor sensibile la umiditate, descărcări electrostatice sau interferenţe electromagnetice, evitând efectul “POP CORN” care constă în explozia componentelor, minimizând pericolul de coroziune a contactelor reducând cantitatea de oxigen etc.
Toate acestea prezentate mai sus sunt doar o parte din vastul segment al protecţiei ESD, iar societatea noastră InterElectronic Hungary vă stă la dispoziţie pentru orice tip de întrebări, asigurându-vă consultanţa necesară pentru a vă putea alege cel mai bun produs de care aveţi nevoie, oferindu-vă prin specialiştii noştri crearea celui mai bun sistem de protecţie ESD care se potriveşte profilului unităţii dvs. de producţie.

Pap Csaba / InterElectronic Hungary
www.interelectronic.hu
+36 1 207-37-26

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu