SISTEME DE SIGURANŢĂ INDUSTRIALE

by donpedro

Dispozitive de scanare laser (safety laser scanners) pentru creşterea dinamismului şi eficienţei

Dispozitivele de scanare laser de la SICK combină know-how şi experienţă cu comoditate şi performanţe maxime. Fie că este vorba de aplicaţii mobile sau staţionare, fie că este vorba despre aplicaţii de monitorizare sau achiziţionare de contur al împrejurimii – gama cuprinzătoare de scanere laser SICK oferă soluţii economice pentru orice cerinţă.

S 3000 Professional
Nume Model / S30A-6011DA
Cod / 1019600

Sigur şi economic nu trebuie să fie o contradicţie de termeni. Cu ajutorul noului dispozitiv de scanare S3000, SICK deschide o nouă eră în siguranţă mobilă sau staţionară în zone periculoase – el reprezintă un sistem de siguranţă inteligent, cu ajutorul căruia protecţia persoanelor şi sistemelor poate fi implementată eficient în procese automate de fabricaţie şi transport. Implementarea se face rapid, simplu, cu întreţinere şi utilizare simplă.

Sunt oferite mai multe versiuni ale S3000, prezentate în tabelul următor:
S3000 Professional
– 8 câmpuri comutabile de protecţie / câmpuri de avertizare
– Comutare statică şi dinamică a câmpului de protecţie

S3000 Advanced
– 4 câmpuri comutabile de protecţie / câmpuri de avertizare
– Comutare statică a câmpului de protecţie

S3000 Standard
– 1 câmp de protecţie / câmp de avertizare

S3000 Remote
– pentru aplicaţii complexe în combinaţii master/slave (de exemplu pe o a doua direcţie de deplasare)

S3000 Professional CMS
– 8 câmpuri comutabile de protecţie / câmpuri de avertizare
– protecţia personalului şi achiziţia conturului din împrejurimi
– detectarea unui marcaj reflectorizant până la 30m

S3000 Professional este un dispozitiv în concepţie modulară, certificat pentru utilizare verticală. El dispune de o memorie de configurare, de rezoluţie selectabilă, iar afişorul cu 7 segmente permite diagnosticarea rapidă şi simplă a dispozitivului.
S3000 Professional are integrat EDM (external device monitoring), iar noul software CDS utilizat cu toate produsele de siguranţă, face ca scanerul laser S3000 să fie uşor de operat.
În caz de service, dispozitivul poate fi schimbat fără necesitatea unui PC, prin Plug & Play, mulţumită memoriei de configurare integrate.
Din punct de vedere al compatibilităţii este posibilă schimbarea de la dispozitive PLS la S3000.

S3000 poate fi utilizat în numeroase aplicaţii, inclusiv în medii periculoase (vertical şi orizontal) şi în aplicaţii de protecţie a accesului (vertical). Dispozitivul îndeplineşte numeroase funcţii, printre care pot fi evidenţiate: monitorizarea simultană a două zone, ieşiri de control static pentru comutarea între câmpurile de avertizare, intrări de traductor incremental, EDM, memorie de configurare integrată.

Caracteristici tehnice (selectiv)
Clasă de protecţie laser: 1 (21 CFR 1040.10 şi 1040.11,DIN EN 60825:2001)
Clasă de protecţie carcasă: IP 65 (EN 60529)
Temperatura de operare: -10 … 50 °C
Dimensiuni / masă: 155mm x 185mm x 160mm / 3,3kg
Unghi de scanare: 190 °
Domeniul câmpului de protecţie: 5,5 m
Domeniul maxim al câmpului de avertizare: 49 m
Număr de câmpuri: 8
Timp de răspuns: 60 ms, 120 ms, depinzând de timpul de răspuns de bază, rezoluţie, domeniul maxim al câmpului de protecţie, numărul de determinări şi tipul ieşirilor.
Rezoluţie: 30mm, 40mm, 50mm, 70mm, 150mm selectabilă
Domeniu măsurare distanţă: 49 m
Tensiune de alimentare: 16,8 Vdc, 24 Vdc, 28,8 Vdc
Număr intrări EDM: 1
Număr intrări de control static: 2 / 4
Număr intrări de control dinamic: 2
Număr de ieşiri de siguranţă: 2, Ieşiri de siguranţă (OSSD)
Număr de ieşiri de câmpuri de avertizare: 1
Ieşiri de diagnosticare: 1
Curent maxim de ieşire: 500 mA
Interfaţă de configurare şi diagnosticare: RS-232
Interfaţă de date: RS-422

Dispozitivul de scanare laser S3000 şi sistemul de poziţionare KH53 protejează calea de rulare şi determină poziţia vehiculelor de transfer

APLICAŢIE: Protecţia căii de deplasare pentru un sistem de transport în hală cu vehicule de 12 tone.
Furnizorul de materiale din lemn Pfleiderer din Gütersloh căuta o soluţie robustă şi precisă pentru determinarea poziţiilor a patru vehicule pentru mutarea materialelor, vehicule active în 5 hale, dar se dorea utilizarea unei singure căi de deplasare. Soluţia a fost propusă de Seli, unul dintre partenerii SICK Vertriebs-GmbH, şi anume utilizarea unui sistem de măsurare a lungimii Pomux KH53.

Extinderea producţiei afectează conceptul de transport
Sistemul de transport pentru stive de panouri de 11m2 a fost dotat cu noi vehicule după ultima extindere a producţiei, care a avut loc în 2005. Vehiculele de 12 tone pentru mutare în interiorul halelor sunt extrem de bine echipate: sistem de control la bord cu vizualizare şi operare, transmisie de energie şi date prin PROFIBUS prin intermediul unui sistem inductiv din podea, şi dispozitive de scanare laser S3000 de la SICK pentru monitorizarea căii de rulare partajate de vehicule, în lungime de 170m. Mai era nevoie de o soluţie precisă pentru determinarea poziţiei vehiculelor. Majoritatea soluţiilor potenţiale au fost descalificate deoarece nu erau suficient de imune la defectare şi lipsă de aliniere.

Pomux KH53 – de departe cea mai bună soluţie
Sistemul de poziţionare magnetic Pomux KH53 de la Sick s-a dovedit de departe cea mai bună soluţie. Unitatea senzorială determină poziţia actuală prin intermediul scanării non contact a unor repere de referinţă (cu magneţi permanenţi integraţi) montate de-a lungul căii de rulare.
Sistemul funcţionează din decembrie 2005 şi asigură circa 300 de transporturi pe zi.

Distribuitor Autorizat
Aurocon COMPEC SRL
www.compec.ro
office@compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu