RTC sigure, economice şi de dimensiuni reduse

by donpedro

Ceasurile de timp real (RTC) Intersil ISL12024/25 sunt caracterizate de un ID unic pe 64 de biţi de tip read-only şi oferă siguranţă sporită, amprentă redusă şi cost redus.
Într-o capsulă mică cu 8 pini, dispozitivele integrează un ceas standard, funcţii de calendar şi alarmă, legături de comunicare I2C care oferă un canal de comunicare sigur pentru ID-ul unic. Interfaţa de comunicare I2C este universală şi comunică cu toate dispozitivele de pe placă, economisind timp de proiectare şi simplificând întregul sistem. Continuând tendinţele de integrare de caracteristici, ceasurilede timp real (RTC) Intersil micropower ISL12024/25 sunt potrivite atât pentru aplicaţii fixe, cât şi portabile. Acest nivel de integrare aduce clienţilor avantaje legate de reducerea costului de proiectare şi a amprentei.
ISL12025 adaugă şi un CPU de control şi un temporizator watchdog pentru o reducere mare a numărului de componente necesare. Cu posibilitate de compensare on-chip, dispozitivele permit ajustarea frecvenţei cristalului de ceas prin microcontroler pentru o cronometrare precisă. ISL12024/25 sunt caracterizate de un backup automat în eventualitatea că alimentarea sistemului este întreruptă şi sunt proiectate pentru a opera cu o gamă largă de tensiuni de alimentare de la 2,7V la 5,5V, iar în modul de backup pe baterie până la 1,8V.
Consumul de putere este redus, consumul tipic în modul baterie fiind de 800nA.
ISL12024/25 oferă de asemenea 4Kbiţi de memorie EEPROM cu 8 moduri de control Block Lock™. Controlul Block Lock oferă o memorie sigură pentru date critice de configurare şi particulare, cu prevenirea alterării accidentale a datelor.

Intersil SA www.intersil.com

Adaugă un comentariu