Noul estimator energetic de la Tensilica

by donpedro

Tinând cont de creşterea necesităţii reducerii active a consumului energetic în sistemele embedded, Tensilica, Inc. prezintă estimatorul Xenergy™, un estimator de energie unic atât pentru utilizatorii de procesoare configurabile Xtensa, cât şi pentru utilizatorii de procesoare standard Diamond.
Prin utilizarea uneltei Xenergy pentru optimizarea în cadrul ciclului de proiectare al SOC (System On Chip), proiectanţii pot elimina până la jumătate din cerinţele energetice ale procesorului şi memoriei locale.
Impactul în proiectare – energia totală pentru realizarea unei sarcini (puterea disipată pe durata de timp a îndeplinirii unei sarcini) poate fi redusă foarte mult prin particularizarea unui procesor Tensilica Xtensa. Exemplele arată că, în condiţii identice, consumul energetic al procesoarelor particularizate poate fi îmbunătăţit de la 2 până la 83 de ori.
Estimarea consumului de energie ciclu cu ciclu – noul estimator energetic lucrează prin calculul consumului energetic pe ciclu pentru fiecare instrucţiune diferită a procesoarelor configurabile Xtensa sau standard Diamond. Cheia este concentrarea pe consumul energetic total – adesea proiectanţii se concentrează pe un consum static mW/MHz, dar ignoră energia totală pe întregul volum de lucru.
Reducerea pe ciclurile necesar a fi executate, permite ca sistemul să petreacă mai mult timp în stare de hibernare, sau să reducă frecvenţa şi tensiunea, ceea ce conduce la o reducere substanţială a puterii dinamice şi pierderii de putere.

Tensilica Inc. www.tensilica.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu