Comutatoare şi relee termice

by donpedro

Relpol S.A. prezentă pe piaţa poloneză din anul 1958, suplimentează oferta cu o serie nouă de comutatoare şi relee termice cu un curent la contacte de 400A în clasa AC-3.

Noua serie CR include comutatoare de putere între 2,2kW şi 200kW de la o sursă de 380V. Comutatoarele se împart în trei grupe în funcţie de curentul de la contacte şi dimensiune:

• CRMI – mini comutatoare – până la 9A
• CRNI – comutatoare până la 100A
• CRLI – comutatoare peste 100A.

Produsele sunt echipate cu o serie de accesorii externe, cum ar fi releele termice, contactele auxiliare sau cu închizătoare mecanice. Atât releele cât şi comutatoarele pot fi montate independent pe grilaj TS sau pe placă. Produsele satisfac toate cerinţele standardului IEC 947 şi VDE 0660.

Modul de montare şi condiţiile de utilizare
Toate comutatoarele oferite de Relpol se montează în plan vertical cu o înclinare maximă de ± 22,5°, cu şuruburi. Mai mult, comutatoarele din familiile CRMI şi CRNI de peste 38A pot fi montate pe grilaje standard TS35.
Comutatoarele pot fi utilizate în condiţii climatice diferite (temperatura de utilizare este între -25°C şi +55°C), şi la altitudini de peste 2.000 metri de la nivelul mării.

Echipamentul standard sau puţin mai mult – avantaje suplimentare
Multe dintre comutatoare sunt oferite de către producător cu contacte auxiliare montate ca şi standard. Comutatoarele de la 5A la 12A au câte un contact (normal deschis sau normal închis), până ce comutatoarele mai mari de 45A au două câte două contacte normal închis sau normal deschis ca şi standard.

Releu termic numai pentru comutatoare?
Releele termice din seria RST sunt produse din blocurile adiţionale ale comutatoarelor. Forma releelor este adaptată individual comutatoarelor (vezi tabel). Releele funcţionează la un curent între 0,1A (RSTM) şi 400A (RSTL4).
Componentele pot fi montate în linie cu alte unităţi. Un bloc cu terminale poate fi proiectat pentru operaţii independente cu relee termice din seria RSTL.

Aplicaţii cu comutatoare RELPOL
Sunt o mulţime de aplicaţii cu comutatoare şi relee în viaţa de zi de zi: comutatoarele şi releele de protecţie pot fi folosite la pornirea directă a motoarelor. Cu produsele Relpol pot fi proiectate sistemele de pornire directă a motoarelor între 2,2kW şi 220kW, sistemul trebuie protejat doar cu siguranţe. Comutatoarele oferite de Relpol pot fi folosite cu siguranţe mecanice şi contacte auxiliare ca şi contacte deschise sau închise.
Mai mult, seriile CRMI şi CRNI pot fi folosite în sistemele automate împreună cu releele programabile (NEED) produse tot de Relpol.

Avantajele comutatoarelor Relpol
Relpol furnizează produse uşor montabile cu un design interesant, care respectă toate standardele Europene. Toate produsele au dimensiuni mici, nivel scăzut de zgomot şi consum mic. Componentele adiţionale sunt sofisticate şi pot fi folosite la numeroase produse între 2,2kW şi 200kW.

Vitacom Electronics este distribuitor oficial în România pentru produsele Relpol
relpol@vitacom.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu