Circuit pentru măsurarea energiei

by donpedro

Microchip anunţă circuitul MCP3909 folosit pentru măsurarea energiei şi proiectare superioară. Noul IC combină consumul scăzut de energie cu o interfaţă SPI cu ieşire activă pe impuls. Ca parte a dispozitivului de măsurare a energiei în 3 trepte, MCP3909, permite proiectanţilor să dezvolte rapid noi dispozitive de măsurat.

MCP3909 are două convertoare analog-digitale pe 16 biţi delta-sigma, acces la date prin interfaţa SPI şi ieşire activă pe impuls. Această ieşire de date simultană face chip-ul adaptabil pentru o varietate de cerinţe ale aparatelor de măsură. Eroarea sa de măsurare foarte mică (tipic de 0.1%) pentru o gamă funcţională de peste 1000:1 este ideală pentru aplicaţii de măsurare ce necesită acurateţe ridicată, în timp ce un curent de alimentare mic de doar 4 mA îl face potrivit pentru numeroase aparate de măsură a energiei în una şi trei trepte.

Aparatele de măsurare a energiei în 3 trepte cu MCP3909 (# MCP3909RD-3PH1) include 3 circuite MCP3909 şi microcontrolere separate, PIC18F2520 şi PIC18F4550, într-un proiect modular. PIC18F2520 realizează toate calculele în modelul principal, în timp ce PIC18F4550 asigură interfaţă USB pentru software-ul de management al proiectului. Pachetul software ce vine odată cu modelul de bază asigură posibilitatea de a citi activ şi puterea aparentă, precum şi curent şi tensiune RMS, mai având în plus posibilitatea de calibrare a aparatului. Modulul de bază este aşteptat să fie disponibil pentru achiziţionare de la www.microchipdirect.com în martie.

Informaţii suplimentare despre aplicaţii de măsurare sunt diponibile la www.microchip.com/meter al Microchip. Acest site oferă inginerilor unelte tehnice şi resurse necesare pentru a creea aplicaţii de măsurare precise, sigure şi la un cost redus, inclusiv măsurare de energie, apă, gaz şi căldură.
Oferit în capsule SSOP de 24 pini, modele de MCP3909 pot fi comandate azi de la sample.microchip.com, iar comezile mari pot fi făcute la www.microchipdirect.com.

Adaugă un comentariu