Convertoare DAC de clasă D pentru semnal audio

by donpedro

Wolfson Microelectronics prezintă primul său convertor DAC în capsulă COL (chip-on-lead), aşa de mic şi subţire, încât, comparativ cu generaţiile anterioare de astfel de componente, generează o economie de spaţiu pe PCB de până la 36%, caracteristică foarte importantă pentru dispozitivele portabile compacte.
Convertorul DAC WM8986 este furnizat în capsulă COL QFN cu dimensiunile de 4mm x 4mm x 0,75mm, capsulă ce poate suporta o plăcuţă de siliciu mai mare decât un QFN standard. Tehnologia de capsulare COL este o abordare relativ nouă, de succes în produse audio portabile, foarte mici, de înaltă performanţă.
Având drept ţintă playere audio şi video, dispozitive radio portabile DAB, precum şi telefoane mobile, dispozitivul este caracterizat de un driver integrat de cască cu mod dual care poate fi comutat de utilizator între amplificare de clasă A/B şi clasă D pentru economisire de energie.
WM8986 acceptă până la 2 microfoane diferenţiale şi linii de intrare analogice stereo, facilitând mixarea directă dintr-un semnal radio FM, şi are două perechi de drivere pentru căşti permiţând 2 utilizatori la un player audio. Un PLL integrat acceptă un semnal de ceas între 9 şi 27Mhz. WM8986 integrează un DSP filtru de vânt, filtru de trecere, 5 benzi EQ şi stereo 3D.

Wolfson Microelectronics www.wolfsonmicro.com

Adaugă un comentariu