TRADUCTOARE PENTRU MIŞCARE LINIARĂ ŞI DE ROTAŢIE

by donpedro

Capacitatea de programare individuală reprezintă caracteristica definitorie a traductorului incremental de rotaţie DRS61 de la SICK-STEGMANN. Utilizatorii, integratori de sisteme sau distribuitori, pot selecta liber orice număr de linii pe rotaţie între 1 şi 8192 şi pot defini lăţimea pulsului de 0 de 90° sau 180°. Acest lucru se poate realiza prin intermediul calculatorului prin cablu USB, cu ajutorul unei unelte de programare. Se asigură astfel, nu numai un număr de 16386 de parametrii individuali, ci şi reducerea stocului necesar şi disponibilitatea imediată. Nu mai este necesară asigurarea unui stoc de dispozitive pre-parametrizate, specifice aplicaţiilor. DRS61 reprezintă un dispozitiv de bază în automatizare, pentru determinarea unghiului, poziţiei, vitezei sau acceleraţiei.
Programarea numărului de linii pe rotaţie şi a lăţimii pulsului de 0 de către utilizator, producătorul echipamentului sau de către integratorul de sistem, creşte considerabil flexibilitatea utilizării DRS61. Versiunea de bază, de exemplu cu arbore, servo-flanşă, mufă şi tensiune de operare între 10 – 32V este suficientă pentru soluţionarea majorităţii cerinţelor aplicaţiilor, datorită posibilităţii de programare individuală. Procurarea şi pregătirea de variante de traductoare cu număr fix de linii pe rotaţie, specifice unui echipament, nu mai este necesară datorită lui DRS61. Păstrarea stocurilor este mai simplă şi mai economică; timpii de oprire sunt minimizaţi – DRS61 este disponibil imediat şi poate fi programat pentru orice sarcină.

Parametrizare traductor: foarte uşor de realizat, într-un timp foarte scurt
(de ordinul secundelor), utilizare oricât de des se doreşte
.
Programarea are loc cu ajutorul unui PC uzual sau notebook. DRS61 este conectat prin intermediul unui cablu de programare USB. Datele curente ale traductorului (tipul şi parametrii curenţi) sunt automat detectaţi, citiţi şi afişaţi de software-ul de programare. Imediat utilizatorul poate modifica valorile câmpurilor privitoare la parametrii reglabili, respectiv numărul de linii şi lăţimea pulsului de 0, iar apoi acestea se transferă pe DRS61.

Exemplu de aplicaţie:
Controlul poziţiei şi vitezei de rotaţie a axelor de mişcare ale maşinilor pentru industria textilă

Formularea problemei

Maşinile pentru industria textilă controlate de calculator oferă soluţii pentru aproape toate aplicaţiile din domeniu, de la cele mai delicate dantele, până la îmbrăcămintea sport. Sisteme de acţionare individuale realizează cele mai importante funcţii ale maşinii, precum: avansul aţei, efectuarea mişcărilor materialului etc.
Când mosorul de fir textil se derulează (de la întreg la consumat), diametrul acestuia scade.
Sistemul de calcul pentru gestionarea alimentării cu fir modifică viteza corespunzător, până la 3000 rpm, asigurând astfel alimentarea continuă şi neîntreruptă cu material. Traductorul incremental de rotaţie poate îndeplini trei funcţii diferite: acţionează ca senzor de control al arborelui principal, care se mişcă cu până la 3500 rpm, stabilizator al vitezei de rotaţie în conexiune cu electronica de comandă şi gestionarea poziţiei pentru procesul de control al alimentării cu aţă. Ar fi foarte util un singur traductor pentru toate aplicaţiile: problema principală este numărul diferit de linii pe rotaţie pentru diferitele axe de mişcare.

Soluţie

Soluţia optimă a fost găsită sub forma senzorului incremental de rotaţie DRS61 de la SICK-STEGMANN. Utilizatorul, chiar la faţa locului poate programa rapid şi cu uşurinţă orice număr de linii pe rotaţie de la 1 la 8192 şi lăţimea pulsului de zero de 90° sau 180°.
Oricare ar fi versiunea utilizată: cu arbore plin sau tubular, cu mufă sau ieşire de cablu radială sau axială, ea este soluţia ideală pentru orice aplicaţie.

Avantajele utilizatorului

Stocul este limitat la un singur tip de traductor, deoarece el poate fi utilizat pentru orice număr de linii pe rotaţie de la 1 la 8192.
Timpul de nefuncţionare la înlocuirea traductorului este redus la numai câteva minute.
Sunt reduse şi costurile interne administrative, deoarece este vorba despre un singur tip de traductor, de la un singur producător, acest lucru conducând la o singură comandă.

Distribuitor Autorizat
Aurocon COMPEC SRL
www.compec.ro
office@compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu