TRADUCTOARE PENTRU MIŞCARE DE ROTAŢIE ŞI LINIARĂ

by donpedro

Deplasare, poziţie, unghi – pentru aplicaţiile industriale în care poziţiile trebuie precis determinate, traductoarele pentru mişcarea de rotaţie şi liniară sunt pur şi simplu de neînlocuit.
Acelaşi lucru se poate spune şi în cazul aplicaţiilor care necesită determinarea vitezei şi acceleraţiei. Datorită principiului lor de lucru bazat pe scanarea fotoelectrică a unor modele codate optic, când este cazul unei deplasări liniare rezoluţiile traductoarelor sunt de nivelul micrometrilor, iar pentru mişcări de rotaţie rezoluţiile sunt de miimi de grad.
Comparativ cu traductoarele incrementale, traductoarele absolute au un avantaj foarte important: ele nu necesită o referinţă pentru iniţializare
.

Traductoare incrementale de rotaţie

Număr de pulsuri de la 1 la 10000
Buton pentru funcţie de învăţare a pulsului zero.
Opto-ASIC cu tehnologie încorporată
Gamă largă de flanşe şi arbori tubulari
Diferite interfeţe electrice
Traductoarele incrementale de rotaţie generează informaţie cu privire la poziţie şi unghi sub formă de impulsuri electrice. Numărul pulsurilor pe rotaţie determină rezoluţia dispozitivului. Poziţia individuală este determinată numărând aceste pulsuri faţă de un punct de referinţă. Atunci când traductorul este pornit necesită o operaţie de iniţializare pentru determinarea poziţiei absolute.
Traductoarele de rotaţie incrementale SICK-STEGMANN sunt utilizate în lumea întreagă în cele mai dure condiţii de mediu. Construcţia solidă şi adaptarea individuală a design-ului la cerinţele utilizatorului reprezintă caracteristicile remarcabile ale acestei serii de traductoare.

Traductoare de rotaţie absolute de tip single turn

Număr de paşi de la 2 la 32768
Stabilirea electronică a zeroului prin apăsarea unui buton sau
printr-un semnal de comandă
Diferite interfeţe

Traductoare de rotaţie absolute de tip multiturn

Număr de paşi pe rotaţie 2 la 8192
Număr maxim de rotaţii: 8192
Funcţia multiturn este realizată prin utilizarea unui mecanism
reductor
Sistem senzorial MR cu tehnologie chip-on-board

Traductor incremental cu antrenare cu fir

Interfeţe: TTL şi HTL
Măsurarea unei căi liniare prin antrenare cu fir
Măsurare de înaltă precizie
Revenire sigură cu arc
Fir de antrenare din oţel de înaltă flexibilitate
Cu sau fără encoder integrat

Traductoare absolute cu antrenare cu fir

Interfeţe: SSI, Profibus, DeviceNet şi CANopen
Măsurarea unei căi liniare prin antrenare cu fir
Măsurare de înaltă precizie
Revenire sigură cu arc
Fir de antrenare din oţel de înaltă flexibilitate
Cu sau fără encoder integrat

Traductoarele absolute şi incrementale antrenate cu fir pot măsura lungimi de până la 50m. Acest tip de traductoare constă dintr-un mecanism cu tambur antrenat cu fir şi traductorul propriu-zis. Rotaţia tamburului este proporţională cu lungimea ce trebuie măsurată. Această mişcare este determinată de traductor şi convertită în semnal de măsurare. Este oferită astfel informaţie de înaltă rezoluţie despre poziţie şi distanţă pentru măsurare liniară, chiar şi în condiţii dificile de mediu.
Combinaţia dintre mecanismul cu tambur antrenat cu fir şi traductoarele absolute sau incrementale fabricate de SICK-STEGMANN, permite realizarea de soluţii de măsurare pentru aproape toate tipurile de aplicaţii.

Traductoare pentru mişcare liniară

Lungime maximă de măsurare 1.700 m
Rezoluţie 0,1 mm
Diferite interfeţe
Fără contact / fără uzură

ATM 60/ATM 90 – traductoare de rotaţie multitură foarte robuste şi sigure.

Toate proiectele de traductoare multitură utilizează reductoare mecanice. Aceste traductoare oferă informaţie sigură şi fără interferenţe.
Dispunând de diferite tipuri de flanşe de prindere, de arbori normali sau tubulari, de ieşire cu conectori sau cabluri, traductoarele incrementale de rotaţie de la SICK-STEGMANN permit practic implementarea în orice aplicaţie.
Prin posibilitatea de utilizare a unor interfeţe ca: SSI sau RS 422, Profibus, CANopen sau tehnologie de magistrală DeviceNet, toate interfeţele curente sunt disponibile pentru cerinţele aplicaţiilor de automatizare de astăzi.
Mulţumită aceste game largi de produse, există numeroase posibile aplicaţii, ca de exemplu: maşini unelte, maşini în industria textilă, maşini pentru industria lemnului, maşini de ambalat, generatoare eoliene. Rezoluţia oferită este de până la 26 biţi.

Distribuitor Autorizat
Aurocon COMPEC SRL
www.compec.ro
office@compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu