Primul senzor de imagine 1,3 Megapixeli CMOS cu arhitectură îmbunătăţită

by donpedro

Agilent Technologies anunţă un nou senzor de imagine CMOS de 1,3 megapixeli într-un singur cip. Acesta este caracterizat de o arhitectură îmbunătăţită (EP) a punctelor de imagine, ceea ce permite telefoanelor mobile şi dispozitivelor de calcul să capteze imagini mai clare şi cu culori mai reale în toate condiţiile de iluminare. Noul senzor de imagine, cu reducerea de 10 ori a zgomotului, elimină diferenţa de calitate a imaginii dintre CMOS şi CCD, şi are ca ţintă telefoane mobile cu înaltă calitate a imaginii, calculatoare, aplicaţii de securitate şi industriale.
Procesarea imaginii şi compresia JPEG on-chip a senzorului elimină necesitatea de spaţiu şi de consum energetic suplimentar, reducând complexitatea proiectării şi timpul de apariţie pe piaţă al produselor. Arhitectura EP patentată de Agilent conduce la noi posibilităţi de proiectare, precum 3-D pixel, pentru un mai bun răspuns la cele trei cerinţe principale cărora trebuie să le facă faţă senzorii de imagine CMOS: zgomot mic şi în condiţii de lumină slabă, păstrarea uniformităţii true color pentru claritate şi precizie a culorii, şi îmbunătăţirea densitătii punctului imagine prin reducerea variabilităţii de fabricare.
Senzorul Agilent ADDC-3960 EP este cel mai avansat sistem on-chip de 1,3 megapixeli, el încorporând senzorul de imagine CMOS cu un procesor de imagine şi un motor de compresie JPEG de generaţia a şaptea.
Senzorul este capabil de 15 cadre pe secundă la rezoluţie maximă SXGA, şi 30 cadre pe secundă în modul VGA.
El are o dimensiune a punctului imagine de 3,3 m2 şi conţine pe orizontală 1280 de pixeli şi 1024 pe verticală. ADCC-3960 EP încorporează de asemenea şi un convertor A/D pe 10 biţi.

Agilent Technologies www.agilent.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu