Baterii şi acumulatori

by donpedro

Necesitatea independenţei de o sursă fixă de alimentare se manifestă în tot mai numeroase aplicaţii cum ar fi: telefoane, aparatura electronică, telecomenzi, aparate de fotografiat şi camere video, UPS-uri, laptop-uri, jucării, precum şi altele. Firma Aurocon COMPEC vă oferă soluţii pentru aceste necesităţi, punându-vă la dispoziţie o paletă largă de baterii, acumulatori de diverse tipodimensiuni, baterii cu acid, suporturi pentru fixarea bateriilor, dispozitive de testare, încărcătoare etc.

Fără a avea pretenţia acoperirii întregii oferte, în acest articol sunt prezentate succint câteva dintre produsele oferite: baterii, acumulatori, accesorii (clipsuri de prindere de diferite tipuri, suporturi, încărcătoare, aparate de testare, etc). Pentru oferta completă se poate accesa adresa de internet www.rsromania.com sau www.compec.ro.

Baterii alcaline

Nr. stoc 386-9953

Din cadrul ofertei de baterii standard exemplificăm cu Duracell Plus – baterii alcaline pentru aplicaţii uzuale;
Bateriile oferă calitate şi durată mare de viaţă pentru o plajă foarte variată de aplicaţii în domeniul aparaturii casnice;
Capacitate mare şi curent maxim ce poate fi dat de acest tip de baterii.

Acumulatori

Nr. stoc 378-3304

Exemplificăm cu acumulatori Sanyo de tip NiCd. Aceste baterii reîncărcabile sunt indicate pentru instalare permanentă şi pachete de baterii;
Durată de viaţă mare, permiţând aplicaţii cu încărcare permanentă;
Tensiunea nominală de 1,2V;
Recomandat să fie utilizate cu protecţii adecvate şi dispozitive de control al încărcării, mai ales în cazul pachetelor de baterii. De asemenea este obligatorie utilizarea numai a încărcătoarelor recomandate.

Caracteristici tehnice:

Pachete de baterii pentru telefoane fără fir

Nr. stoc 448-1829

Majoritatea aparatelor funcţionează la tensiuni mai mari decât tensiunea unei singure celule. Cea mai frecvent întâlnită combinaţie este aceea de pachet serie. Mai multe celule de acelaşi tip şi de aceeaşi capacitate se conectează în serie, întregul pachet având tensiunea egală cu suma tensiunilor tuturor celulelor.
În catalogul online www.rsromania.com sau în catalogul tipărit poate fi identificată o gamă completă de baterii compatibile cu majoritatea modelelor de telefoane fără fir, şi nu numai.

Baterii standard de tip buton

Nr. stoc 593-401

Baterii neîncărcabile de oxid de argint
(tensiune nominală 1,5 V) şi alcaline (tensiune nominală 1,3V);
Adecvate pentru utilizare la camere foto, ceasuri, calculatoare etc.

Baterii reîncărcabile cu Litiu

Nr. stoc 407-861

Baterii reîncărcabile cu pentoxid de vanadiu şi litiu;
Cleme polarizate lipite pentru prindere orizontală pe circuit PCB;
Pot fi reîncărcate de aproximativ 1000 de ori;
Densitate mare de energie, iar încărcarea intermitentă nu este necesară deoarece viteza de descărcare este foarte mică;
Bateriile trebuie încărcate la 3,4V ± 0,15 V şi curent limitat.

Caracteristici tehnice

Dispozitiv de testare a capacităţii bateriilor

Nr. stoc 463-1119

> Este vorba despre un dispozitiv de testare a capacităţii pentru baterii şi acumulatoare de tip NiCd/NiMH;
Indicatorul dispune de trepte de 25%, determinând capacitatea curentă a bateriei;
Aparatul este corespunzător pentru bateriile de tip AAA, AA, baby C, Mono D şi cele de 9V.

Suporturi pentru baterii AAA/N

Nr. stoc 279-4959

Alături de bateriile propriu-zise, vă sunt oferite numeroase accesorii, cum ar fi acest exemplu de suporturi pentru baterii, realizate din polipropilenă şi cu contacte din oţel. Versiunea 2 x AAA conectează bateriile în serie.

Dimensiuni:
AAA 45,2 x 12,8 x 12,5
2xAAA 52,15 x 24,6 x 12,8
N 34,38 x 12,8 x 12,5

Conectoare PP3 pentru montare pe circuit PCB
La conectarea pe circuit PCB a bateriilor bloc de 9V, sunt recomandate utilizarea perechilor de conectoare specifice PP3.

Nr. stoc 172-5968

Nr. stoc 172-6012

Cleme de prindere pe circuit
Menţine bateriile, oferind siguranţă la şoc şi vibraţii;
Asigură o lipire fermă pe PCB;
Datorită spaţiului variabil dintre cleme, se permite utilizarea dispozitivului şi pentru dimensiuni nestandard de baterii.

Contacte elastice de prindere

Nr. stoc 172-5980

Ideal pentru utilizare la prinderea în cutii de plastic, oferind o prindere simplă dar sigură datorită suprafeţei cu ţepi;
Contactul este elastic, oferind o compensare a unei eventuale diferenţe de lungime;
Contactele sunt prevăzute cu urechi pentru lipirea firelor de legătură.

Suporturi pentru baterii cilindrice AA, C şi D

Nr. stoc 507-551

Este vorba despre suporturi cu posibilitate de montare pe panou. Aceste suporturi sunt adecvate pentru baterii cilindrice standard AA, C şi D.
Pentru sistemul construit de dvs. Aceste suporturi permit schimbarea rapidă a bateriilor. Capacul de fixare cu închidere tip baionetă este uşor de manipulat.

Suporturi pentru baterii de tip buton

Nr. stoc 367-4222

Ca exemplu este prezentat un suport pentru celule de tip 2032, cu montare pe suprafaţă. Fireşte că suportul este astfel realizat, încât să se asigure introducerea corectă a celulei.

Încărcătoare pentru acumulatori

Nr. stoc 448-2276

Un element important pentru prelungirea duratei de viaţă a unui acumulator îl reprezintă încărcătorul. Vă sunt oferite mai multe tipuri de încărcătoare dintre care exemplificăm cu cel din imagine, care poate funcţiona atât în cazul alimentării de la reaţeaua de energie, cât şi din autoturism.

Ghid de selecţie

Surse de alimentare c.c. portabile

Nr. stoc 157-3953

Este vorba despre surse portabile de tensiune continuă (12V), utile pentru alimentarea echipamentelor electrice în zone izolate, departe de reţele de alimentare uzuale.
Ca aspect, această sursă oferită ca exemplu, este o cutie neagră prevăzută cu mânere, conţinând două baterii cu acid Yuasa 12V/12Ah. Cutia are un conector de ieşire legat la baterie prin intermediul unei siguranţe. De asemenea dispozitivul este prevăzut cu un încărcător pentru baterie (ce are un locaş special în aceeaşi cutie).
Ieşire: 12V c.c., 24Ah
Dimensiuni: 335 x 170 x 135
Masă: 9kg aproximativ
Acest tip de sursă nu este adecvată pentru pornirea motoarelor de maşină.

Generator şi stabilizator eolian Rutland

Nr. stoc 304-5006

Este vorba despre mai multe tipuri de generatoare acţionate de forţa vântului, cu scopul de încărcare a unor acumulatori. Această soluţie este foarte utilă în cazul unor locaţii izolate, unde reţeaua de alimentare nu este disponibilă sau implică cheltuieli foarte mari. Instalarea dispozitivelor poate fi temporară sau permanentă.
Este asigurată o eficienţă ridicată în cazul unor vânturi de viteză mică, construcţia este rezistentă, simplu şi rapid de instalat.
Dispozitivele oferă posibilitatea alimentării cu energie pentru aplicaţii de telemetrie, telecomunicaţii, echipamente de navigaţie, sisteme de urgenţă, alimentare pentru iluminare, amplificatoare TV sau radio, monitorizare parametri în zone izolate (ex. monitorizarea calităţii apei) etc.
Există şi o variantă de stabilizator ce poate fi folosit împreună cu panouri solare pentru realizarea unor sisteme combinate vânt/soare.

Panouri solare

Nr. stoc 194-149

Putem exemplifica această categorie printr-o gamă de module fotovoltaice pentru medie şi mare putere. Construcţia constă din plăcuţe din siliciu policristalin, lipite pe un substrat de aluminiu, laminate împreună între un strat frontal de vinil acetilenă, şi un strat de rezistenţă EVA Tedlar™.
Tehnologia utilizată permite acestor module să fie utilizate în aplicaţii ce necesită eficienţă, construcţie solidă şi durată mare de viaţă. Pentru mai multe detalii tehnice puteţi accesa catalogul nostru online

Autonomia faţă de o sursă fixă de energie reprezintă o cerinţă importantă la realizarea unei mari părţi din aparatura electronică. Firma Aurocon COMPEC vă oferă baterii, acumulatori şi accesorii ale acestora, utile pentru echipamentele utilizate sau/şi dezvoltate de dumneavoastră. Articolul de faţă nu poate acoperi întreaga ofertă, aceasta fiindu-vă pusă la dispoziţie online la adresa:

www.compec.ro sau
www.rsromania.com.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu