Detector de curent de precizie

by donpedro

Sensibilitatea mare a circuitului la curentul de sarcină şi offset-ul mic, impun seria de circuite ZXCT1020 să asigure o precizie de +/-2% pentru tensiuni mici situate în jurul valorii de 10mV pe traductorul de curent de sarcină. Asigurând o precizie mai mare de măsurare a valorilor mici de tensiune, permite folosirea unui rezistor de valoare mai mică la curenţi de sarcină mari; ZXCT1021 şi ZXCT1022 permit o amplificare fixă de 10 şi respectiv 100.

Prin translatarea căderii de tensiune pe rezistorul şunt într-o tensiune de ieşire proporţională, acest detector de curent de precizie elimină orice întrerupere a planului de masă în detecţia curentului de sarcină. De asemenea, elimină necesitatea oricărui rezistor extern de scalare a ieşirii. Tensiunea de ieşire este un simplu produs între amplificare şi tensiunea de intrare. Operând într-un domeniu al tensiunilor de intrare cu valorile 2.5V … 20V, seria ZXCT1020 suportă un domeniu larg de aplicaţii de curenţi mari folosind minimum de rezistori externi. Curentul de operare al dispozitivului de 25µA şi capsula de mici dimensiuni SOT23-5 permit folosirea acestora în echipamente alimentate de la baterii. Ca alternativă la rezistenţa şunt tradiţională, pentru micşorarea costurilor, se poate folosi un traseu rezistiv de pe placa PCB în conjuncţie cu circuitele ZXCT1021 si 1022.

Înaltă eficienţă de la “perechea Schottky”

Lucrând la tensiunea tipică de numai 600mV la un curent de 1A, combinaţia dual mini Schotky şi ZXSDS2M832 de la ZETEX oferă îmbunătăţiri semnificative în eficienţa circuitelor, nivelelor de putere şi în economia spaţiului de pe placă. Forma duală Schotky de 3 mm / 2 mm integrată în microcapsula MLP asigură a performanţă a capabilităţii echivalentă cu cea asigurată în capsule mult mai mari.

Cu o protecţie la supratensiune de 60V şi cu un curent de operare continuu de 1.65A, diodele duble vor înlocui componentele “single” integrate în capsulă SOT23.
Diafragma de plumb a capsulei MLP oferă combinaţiei duale Schotky o rezistenţă termică superioară celei date de standardele industriale ale capsulelor SMA şi SMB. Puterea de disipare poate atinge 2.4W.
Cel mai nou produs care se alătură gamei de capsule în miniatură produse de ZETEX, ZXSDS2M832, oferă de asemenea o reducere a înălţimii; profilul este mai mic cu 0,9mm decât cel al carcaselor SOT 23 şi echivalent cu acela al capsulelor miniMELF.
Aplicaţiile pentru utilizarea produsului includ topologii “convertor”, punţi de diode în produse portabile şi module DC-DC.

www.comet.srl.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu