DIAMOND the fiber meeting

by donpedro

Încă din zorii omenirii natura ne-a furnizat modele pentru a ne ajuta în înţelegerea şi explicarea unor fenomene şi relaţii complexe. Observarea principiilor naturii şi a cauzelor care stau la baza acestora formează fundamentul inovaţiilor şi descoperirilor. Câteodată aceste inovaţii sunt chiar mai fascinante decât ceea ce a creat însăşi natura.
Tehnologia fibrei optice furnizează în acest sens un exemplu foarte bun.
Folosindu-ne de proprietăţiile sticlei, a devenit posibil transportul eficient al unui volum de informaţie fără precedent, transmise prin fibre extrem de subţiri, informaţii care au făcut viaţa noastră mai simplă şi mai sigură.
Există o multitudine de tehnologii remarcabile care au transformat comunicarea prin fibră optică în realitate.
Una din provocările care a trebuit depăşită a fost dezvoltarea de metode pentru alinierea precisă a elementelor optice astfel încât energia luminii şi implicit informaţia purtată de aceasta, să fie transmisă eficient.
Aceasta a fost provocarea asupra căreia s-a axat firma DIAMOND şi domeniul în care a stabilit standardele internaţionale care se impun a fi respectate şi urmate.
Ca şi în natură, inovaţia tehnologică ne-a dat posibilitatea realizării unor minuni.

Grupul DIAMOND a crescut dintr-o firmă modestă care îşi are originile în anul 1958, firmă specializată în prelucrarea materialelor dure (diamant, rubine).
Această experienţă a fost folositoare ulterior în formarea ca o companie specializată în prelucrări de precizie, şi care a fost extinsă şi perfecţionată de-a lungul anilor.
Necesitatea diversificării a canalizat firma DIAMOND în domeniul dinamic şi excitant al fibrei optice, în care firma şi-a creeat o reputaţie internaţională de inovator, devenind cel mai cunoscut producător de componente de înaltă precizie pentru fibra optică, slujind cu succes industria telecomunicaţiilor, CATV, IT în numeroase ţări de pe întreg mapamondul.
Diamond a început să producă conectori pentru fibra optică în 1980 şi şi-a câştigat repede locul de lider în acest domeniu. Produsele companiei au câştigat acceptul utilizatorilor din întreaga lume datorită ţelului clar specificat de a răspunde întocmai exigenţelor clienţilor.
Ca un exemplu, Diamond a ridicat ştacheta privind calitatea conectorilor, acceptând ca limită maximă a pierderii de semnal prin interconectare a doi conectori de maximum 0.4dB. Prin comparaţie, standardul în industria telecomunicaţiilor este de 0.5dB. Mai mult, Diamond oferă conectori E2000 care au ca limită maximă a pierderilor 0.1dB.
Statutul nostru de furnizor preferat al multor producători de sisteme de telecomunicaţii atestă calitatea produselor oferite.

În plus, faţă de aria de produse standard, DIAMOND este renumită ca fiind un partener inovator şi dinamic, apt să dezvolte soluţii/sisteme conform specificaţiilor clienţilor.
Una dintre aceste inovaţii extraordinare este dezvoltarea conectorului E2000, produs prin care experienţa noastră ca producător de conectori a culminat.
Acest nou produs a dus la restabilirea şi reevaluarea a ceea ce este, ce poate face şi ceea ce ar putea face un conector optic. Deja acceptat majoritar în Europa, E2000 a obţinut recunoaşterea internaţională privitor la sistemul său, cu caracteristici remarcabile. Inovator la acest conector este sistemul de împachetare care permite o mai bună împărţire a spaţiului disponibil conectărilor. Deasemenea, E2000 oferă o mai bună siguranţă în folosire prin soluţia sa proprie de protejare a părţii sensibile a conectorului.

Componente optice DIAMOND
Diamond oferă o gamă completă de produse pentru marea majoritate a reţelelor pe fibră optică moderne. O paletă foarte largă de soluţii de conectoare şi sisteme de distribuţie flexibile sunt disponibile pentru a acoperi necesităţiile clienţilor.
Oferta este completată cu elemente pasive (atenuatoare, adaptoare hibride, cuploare, truse inspectare şi întreţinere a conectorilor, etc.) şi de elemente active care asigură realizarea unei infrastructuri complete de comunicaţii bazată pe fibra optică. Deasemenea, Diamond oferă echipamente active ce permit conectarea cu reţele mai vechi bazate pe standardul Ethernet care au ca mediu de transmisie cuprul.
Diamond mai oferă soluţii complete de management şi distribuţie a fibrelor optice. Astfel, noi oferim soluţii modulare (rack-uri, subrack-uri, patchpanel-uri, cutii de distribuţie etc.) bazate pe toate tipurile de conectori oferiţi de Diamond.

Managementul Calitatii

Calitatea produselor şi a proceselor noastre sunt supervizate de un sistem de management al calităţii, ISO 9001, sistem care ajută la instaurarea unei discipline în muncă, servind astfel la creşterea competitivităţii noastre ca parteneri. Sistemul de producţie este conceput în aşa fel încât asigură un control al calităţii fiecărui produs în parte.

Suport local
DIAMOND România oferă suport complet şi consultanţă clienţilor printre care amintim: Romtelecom, RCS, Mobifon, Astral, Alcatel, MobilRom, MediaSat, TVR, etc, având avantajele facilităţilor producţiei locale, a unor specialişti de înaltă calificare în domeniu oferind posibilitatea producerii atât componantelor standard cât şi a celor speciale.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu