SISTEMUL SOUND NET

by donpedro

În acest articol vă prezentăm sistemul Sound Net produs de firma ALCAD care permite transmiterea semnalului audio prin reţeaua de alimentare

Scurtă prezentare

Există situaţii în care este necesară transmiterea semnalului audio de la o sursă de semnal (CD, combină audio, casetofon) dintr-un loc în altul în cadrul aceleiaşi clădiri, dar nu este posibilă realizarea unei cablări suplimentare. În acest caz este posibilă folosirea reţelei de alimentare de 220V ca suport de transmitere a semnalului audio. Pentru realizarea acestui deziderat, semnalul de audiofrecvenţă provenit de la o sursă de semnal modulează în frecvenţă o purtătoare de aproximativ 30Mhz care este transmisă în reţeaua de 220V.
La recepţie, purtătoarea este demodulată extrăgându-se semnalul util care este amplificat şi reprodus de un difuzor de înaltă fidelitate. Calitatea semnalului este similară cu acela de radio FM.

SOUND NET
Sistemul este format din:
Emiţătorul care preia semnalul audio, îl modulează şi îl transmite în reţeaua de alimentare. Aparatul este prevăzut cu un comutator cu 3 poziţii astfel încât pot fi selectate purtătoarele pe care emite. Au fost alese trei canale diferite de emisie în aşa fel să evite zonele în spectrul radio care sunt puternic perturbate de diverse aparate electrocasnice (telefoane fără fir, aspiratoare, motoare electrice etc.). În cazul în care un canal este perturbat, sistemul are un circuit de muting care blochează semnalul până la eliminarea perturbaţiei. De asemenea, emiţătorul are posibilitatea de reglaj al gradului de modulaţie prin intermediul unui potenţiometru.
Un LED indicator permite reglarea optimă pentru un sunet de înaltă calitate astfel: pentru modulaţie corectă culoarea este verde, în cazul în care semnalul este supramodulat îşi schimbă culoarea în roşu.

Receptorul preia această purtătoare, o demodulează extrăgând semnalul util pe care îl amplifică şi este reprodus de un difuzor având puterea maximă de 3W. Receptoarele sunt prevăzute cu reglaj al nivelului audio şi cu comutator de selecţie al canalului de recepţie. În cazul în care receptoarele detectează purtătoarea, se aprinde un LED indicator.
Aparatul este produs în sistem kit (emiţător + receptor) şi separat receptoare Sound Net.
Informaţii suplimentare:
Ing. Adrian Andrei
Antech 98 s.r.l.
Tel/Fax : 01 – 675.70.66
e-mail : aandrei@mailbox.ro
www.alcad.net

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu