În Anglia s-au încheiat cu succes încercările de convorbiri telefonice bogate în multimedia, prin sistemul 3G All-IP, prin reţeaua fără fir a BT

by donpedro

Nokia şi BT wireless au încheiat cu succes o serie de “convorbiri” telefonice tip 3G All-IP, bogate în elemente multimedia, folosind un sistem experimental All-IP al firmei British Telecom. Această revoluţie în dezvoltarea tehnologiilor All-IP de generaţia a treia a inclus testarea aplicaţiilor mobile de voce prin conexiunea Internet (Voice over IP) şi “convorbiri” bogate în elemente multimedia, cum ar fi video-telefonia, mesajele multimedia transmise prin IP şi streaming de fişiere video, toate bazate pe cele mai recente standarde internaţionale 3GPP.

Aplicaţiile multimedia au fost furnizate de sistemul experimental All IP Mobility Core al firmei Nokia, împreună cu serverele de aplicaţii aferente, rulat pe o reţea 3G de tip All-IP pentru încercări. Sistemul se bazează pe standardul IPv6 (Internet Protocol versiunea 6), care este susţinut de industrie. IPv6 este necesar pentru a răspunde cerinţelor sutelor de milioane de utilizatori ai reţelelor de tip Mobile Internet, şi pentru a stabili o calitate adecvată a serviciilor şi a Securităţii în reţelele IP. Încercările efectuate de convorbiri bogate în multimedia, şi de servicii de mesagerie IP au folosit protocolul de iniţiere a sesiunii (Session Initiation Protocol = SIP) care formează nucleul viitoarelor arhitecturi de servicii pentru multimedia All-IP şi Mobile Internet. Reţeaua de comunicaţii fără fir cu colaborare IP multimedia face parte din încercările şi activităţile de colaborare ale lui BT wireless cu furnizorii strategici, între care se numără desigur şi Nokia. Nokia şi BT wireless vor continua un proiect prin care vor explora (şi apoi exploata) avantajele unei soluţii de reţele mobile All-IP Multimedia de tip end-to-end pentru serviciile 3G, bazate de asemenea pe IPv6 şi pe SIP. În continuare, Nokia şi BT wireless nu se vor mulţumi să implementeze soluţiile de vârf All-IP pentru validarea tehnologiei şi explorarea noilor servicii de Mobile Internet, ci se vor concentra şi pe furnizarea de cazuri concrete pentru a oferi mediului de afaceri o soluţie globală All-IP.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu