Texas Instruments Incorporated : noua tehnologie bazată pe TDMA

by donpedro

HOUSTON (3 Mai 2001) – În lupta pentru livrarea serviciilor de cablu digital din generaţia următoare, firma Texas Instruments Incorporated (TI) îşi dezvăluie arma sa secretă – noua tehnologie bazată pe TDMA. Soluţia lui TI este o tehnologie ce foloseşte TDMA (divizarea timpului cu acces multiplu) avansată tip end-to-end, care va permite o creştere de 50% a capacităţii uzinelor din amonte. Tehnologia se bazează şi pe puterea a două cipuri speciale Texas Instruments, un nou receptor cu două canale la capătul dinspre provider (headend) şi un dispozitiv recent atestat pentru birourile clientului. Desigur, o vedetă a sistemului este şi tehnologia brevetată a firmei TI denumită (tm), de la “increased capacity ingress cancellation”, care împreună cu cipurile specializate permit o creştere de trei ori a benzii de trecere upstream pe fiecare canal!
Aceste caracteristici vor permite operatorilor de servicii multiple (MSO) să ofere servicii simetrice, cum ar fi cele de voce, videoconferinţe multisesiune şi cuplare în reţea de tip peer-to-peer. (vezi la http://www.ti.com/sc/cablemodem).
Acum, există o mare disproporţie între capacitatea conexiunilor de la provider şi către provider, upstream şi respectiv downstream, nu numai pentru legăturile pe cablu, dar şi pentru cele telefonice sau DSL (varianta ADSL, unde raportul este de 10:1). Astfel, în cazul conexiunilor prin cablu, download-ul se face la viteze de 30-40 megabiţi pe secundă (Mbps), în timp ce upload-ul numai cu 5-10 Mbps. În cazul accesului la Internet prin conexiune dial-up, această asimetrie era perfect normală, de exemplu dacă am fost conectaţi la provider timp de o oră, am primit circa 25M şi am trimis doar 1,5 – 3M. Similar, atâta vreme cât funcţia primară a modemului de cablu era doar livrarea cu foarte mare viteză a datelor, disparitatea între transferul upstream şi downstream era perfect acceptabilă. Totuşi, generaţia următoare de servicii pe cablu necesită nu numai debite de date sporite, ci şi o capacitate mai simetrică. Noua soluţie de la Texas Instruments rezolvă această problemă, triplarea capacităţii transferului către provider aduce debitul de date la o valoare perfect onorabilă de 15-30 Mbps.
www.ti.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu