GRUPUL TOPEXcel de-al 11-lea an de activitate cu realizari deosebite.

by donpedro

Reunit sub sigla TOPEX, cel mai dinamic grup de societăţi româneşti în domeniul de vârf al telecomunicaţiilor păşeşte în cel de-al 11-lea an de activitate cu realizări deosebite

Istoric şi domenii de activitate
Societatea-pilot a Grupului TOPEX, TOP 9+ ELECTRONIC SYSTEMS, este o societate cu capital integral privat, fondată în mai 1990. Domeniul de activitate al societăţii este cercetarea, proiectarea, producţia, comerţul şi serviciile în telecomunicaţii şi tehnică de calcul. Societatea are un capital social de 406 milioane de lei. Sediul societăţii este în Bucureşti, strada Feleacului nr.10. Aici societatea dispune de un teren de 700 m2 şi de o construcţie pe cinci nivele cu o suprafaţă utilă de 600 m2. Centrul de producţie amplasat în Bucureşti-Voluntari are suprafaţa de 1200 m2 şi este organizat în două hale de producţie şi un corp administrativ.

Alte societăţi din componenţa grupului sunt următoarele: TOPEX PUBLIC SWITCHING S.A., înfiinţată în 1994; TOP CONSTRUCT S.R.L., înfiinţată în 1994; I.M. TOPEX S.R.L. (din Chişinău, Republica Moldova) înfiinţată în 1996.

Domeniile de activitate ale grupului TOPEX sunt:
• cercetarea şi dezvoltarea de echipamente pentru telecomunicaţii;
• producţia şi instalarea de centrale telefonice de instituţie (PABX);
• producţia şi instalarea de centrale telefonice publice, analogice şi digitale;
• producţia şi instalarea de multiplexoare şi sisteme de transmisiuni digitale pentru telecomunicaţii;
• service şi întreţinere pentru toate produsele sale;
• executarea reţelelor de telecomunicaţii şi curenţi slabi şi a lucrărilor aferente;
• dezvoltarea de produse integrate pentru transmisia de voce şi date în pachete;
• dezvoltarea de sisteme speciale de telecomunicaţii la comandă.

Rezultate financiare
La finele anului 2000 grupul TOPEX a înregistrat o cifră de vânzări de peste 55 de miliarde lei. Aceste rezultate economico-financiare au la bază activitatea de cercetare şi politica de investiţii promovate de societate.

Centrale telefonice de instituţie
Încă din anul 1992 grupul TOPEX fabrică centrale telefonice de instituţie de concepţie proprie, sub marca înregistrată “TOPEX”, acoperind cu 6 modele gama de capacităţi de la 6 la 248 de interioare.
Începând cu anul 1998 a fost introdusă pe piaţă centrala TOPEX 1000D, în tehnologie digitală, cu o capacitate de până la 1.500 de abonaţi.
Toate aceste centrale sunt avizate de Ministerul Comunicaţiilor pentru introducerea în reţeaua telefonică din România. Au fost vândute peste 3.000 de centrale telefonice de instituţie totalizând peste 140.000 de linii.
Începând din anul 1994 Grupul TOPEX a devenit cel mai mare producător român de centrale de instituţie, acoperind în mod constant un segment mai mare de 25% din piaţa românească de centrale telefonice de instituţie.

Centrale telefonice publice
Grupul TOPEX a început fabricaţia şi instalarea centralelor publice de capacitate mică TOPEX RURAL încă din anul 1994. Serviciul oferit beneficiarilor este automat, cu acces interurban şi internaţional cu prefix, fără operator şi fără supraveghere locală. Intrarea în centrală se face cu prefix, abonaţii având numere de apel incluse în sistemul naţional de numerotaţie. Centrala nu necesită condiţii deosebite de climatizare. Centrala asigură taxarea detaliată pentru toţi abonaţii, taxare locală, transmiterea datelor de taxare şi alarmelor la un centru de supraveghere şi taxare distant.
Cu o capacitate de 1.500 de abonaţi, centrala TOPEX 1000D este un produs de vârf al tehnologiei la zi în telecomunicaţii; ea oferă comutaţie digitală cu o concentrare scăzută, fiabilitate deosebită prin dublarea tuturor elementelor critice (procesoare, comutaţie, surse de alimentare, căi de comunicaţie), comutare automată pe rezervă în caz de defect, test automat în timpul funcţionării, arhitectură modulară ierarhică cu trei nivele de procesoare, este compactă şi nu necesită climatizare.
Astfel la sfârşitul anului 2000 avem instalate 71 de centrale publice TOPEX în România, totalizând peste 18.000 de linii şi 30 de centrale publice totalizând peste 15.000 de linii în Republica Moldova.
Sisteme de telecomunicaţii speciale
Pentru activitatea de dirijare a traficului aerian grupul TOPEX a conceput şi instalat la Romatsa S.A. Bucureşti (centrul naţional de dirijare a zborului) un număr de concentratoare de comunicaţii telefonice terestre şi radio, dublate, cu rezervă caldă şi comutare automată, precum şi alte echipamente de comunicaţii. Sisteme similare au fost instalate sau sunt în curs de instalare pe alte aeroporturi din ţară.
Au mai fost dezvoltate sisteme de comunicaţii operative pentru SNCFR şi alţi beneficiari. Au fost dezvoltate şi instalate dispecerate pentru centrale pager şi dispecerate de taxiuri.

Fabricaţie şi calitate
În vederea realizării fabricaţiei, grupul TOPEX şi-a organizat un atelier de echipare a cablajelor dotat cu robot de plantare a componentelor SMD, cuptor pentru lipirea componentelor SMD, maşină de lipit automată cu val, cuptor de recoacere şi două ateliere de test dotate cu standuri de măsurători şi anduranţă precum şi un atelier de asamblare mecanică.
De asemenea au fost stabilite relaţii contractuale ferme cu o serie întreagă de subcontractanţi dintre care cei mai importanţi sunt pentru: subansambluri metalice, subansambluri de material plastic, profile de aluminiu, ambalaje, cablaje imprimate – dintre furnizorii interni – şi pentru redresori, surse în comutaţie şi componente electronice – dintre furnizorii externi.
O atenţie deosebită a fost acordată calităţii produsului. Aceasta s-a realizat prin proiectarea îngrjită a produsului, prin modul de alegere a componentelor, subansamblelor şi furnizorilor, prin tehnologie de fabricaţie şi nu în ultimul rând prin urmărirea calităţii pe parcursul întregului proces de fabricaţie.
Pentru alinierea la standardele europene şi mondiale de calitate, societatea a construit un sistem de management al calităţii pe întreg parcursul fabricaţiei.
S-a obţinut certificarea naţională SRAC conform standardului ISO 9001 cu certificatul nr. 020 din 16.06.1997, reînnoit în 1999. Din partea clienţilor, societatea a fost certificată de către M.Ap.N. prin Organismului Militar de Certificare Acreditare şi Supraveghere cu certificatul nr 048 din 20.03.1998, reînnoit în anul 2000; de către M.I. prin Comisia de Certificare, Acreditare şi Supraveghere cu certificatul nr. 001 din 22.06.1998, reînnoit în anul 2000; de către Ministerul Transporturilor prin Autoritatea Feroviară Română cu certificatul AF 581 din 20.03.2000 şi de către Autoritatea Aeronautică Română.
Toate acestea au permis societăţii să asigure o perioadă de garanţie minimă de 18 luni de la instalare pentru toate produsele sale, sau de 24 de luni sau mai mult la cerere. Societatea garantează furnizarea de piese de schimb şi întreţinere pentru produsele sale timp de 10 ani.
Societatea TOP 9+ Electronic Systems este distribuitor şi reprezentant pentru România al puternicelor firme americane producătoare de componente electronice ANALOG DEVICES şi ATMEL.
Societatea TOP 9+ Electronic Systems este distribuitor autorizat al cunoscutei firme producătoare de centrale telefonice ALCATEL BUSINESS SYTEMS.

Pentru a-şi menţine avantajul competitivităţii pe piaţă şi a-şi continua creşterea susţinută, societăţile grupului TOPEX sunt permanent în căutare de noi parteneri.

TOP 9+ ELECTRONIC SYSTEMS
Tel: 01/232.04.24 Fax: 01/232.31.56
Str. Feleacului 10, Sector 1, Bucureşti

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu