Atmel introduce o nouă familie de microcontrolere C51 de 8 biţi cu 16 şi 32 kbyte memorie program de tip FLASH programabilă în sistem

by donpedro

Atmel anunţă extinderea familiei sale de microcontrolere de tip FLASH prin apariţia noii serii de microcontrolere C51 cu memorie FLASH de până la 32 kbyte cu o capabilitate de programare în sistem extrem de flexibilă.
Microcontrolerele AT89C51RB2 cu memorie FLASH de 16 kbyte şi AT89C51RC2 cu memorie de 32 kbyte sunt bazate pe binecunoscuta arhitectură 80C51 şi susţin toate caracteristicile seriei Atmel, având 256 byte de memorie internă SRAM plus 1024 byte de memorie XRAM. Memoria FLASH încorporată are o secţiune “boot” şi poate fi programată per octet sau per bloc în mod serial sau paralel.
Ambele circuite oferă capabilitate de programare în sistem uşor de implementat prin interfeţele de comunicare seriale de tip UART sau SPI, utilizabile la tensiuni standard de 3 sau 5V. Programul poate fi încărcat sau reactualizat fără a deconecta circutul din sistem, oferind astfel o flexibilitate deosebită pentru inginerii de sistem.
Cu ISP (In-System Programming) chiar şi memoria program de tip flash poate fi reconfigurată în timp ce aplicaţia funcţionează, permiţând actualizări şi modificări de program la utilizator.
Seriile AT89C51RB2 şi AT89C51RC2 conţin PCA (Programmable Counter Array), watchdog timer, funcţiuni pentru controlul puterii şi beneficiază de un nucleu de mare viteză care poate dubla frecvenţa internă a unităţii centrale şi a perifericelor. Versiunile compatibile ROM AT83C51RB2 şi AT83C51RC2 sunt de asemenea disponibile la preţuri reduse.
Aceste dispozitive lucrează la temperatură industrială şi sunt disponibile în următoarele tipuri de capsule: DIL-40 pini, PLCC-44 pini, VQFP-44 pini. Dispozitivele funcţionează la 40 MHz – 5V şi 20 MHz – 3V. Cantităţile de producţie şi mostrele sunt deja disponibile.
www.atmel.com
www.codico.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu