Texas Instruments Inc. prezintă cele mai noi soluţii pentru portaluri VoIP

by donpedro

Figura 1

Menţinându-şi poziţia de lider pe piaţa echipamentelor

Figura 2

VoIP, Texas Instruments Inc. prezintă cele mai noi

Figura 3

soluţii pentru portaluri VoIP integrate în reţelele ce asigură transmiterea semnalelor vocale şi a faxurilor prin protocoale IP şi ATM. Destinată fabricanţilor de echipamente care deservesc segmentul de piaţă al cărui obiectiv este transmiterea vocii şi a datelor prin reţea, noua serie de echipamente include cinci soluţii integrate care vizează trei categorii de utilizatori: utilizatorii particulari (P), întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) şi marii consumatori de echipamente – reţelele de telecomunicaţii.
Ansamblul format din echipamentele Texas şi programele Telogy Software (ce constituie standardul de facto în domeniul VoIP) integrează noua serie de procesoare de semnale digitale programabile TNETV.
Noile produse lansate validează poziţia de lider al companiei Texas Instruments pe piaţa VoIP, fiind de altfel singurul producător de semiconductori care oferă un pachet complet de echipamente pentru aplicaţii complexe.
Seria de echipamente pentru portaluri VoIP prezentată de Texas Instruments este proiectată să permită fabricanţilor de echipamente dezvoltarea unor sisteme noi, optimizate pentru fiecare din cele trei categorii de utilizatori.
Această serie combină echipamente hardware şi software, procesoare de semnale digitale din familiile TMS320C54x şi TMS320C55x, procesoare RISC, memorii, facilităţi hardware pentru accelerarea proceselor, echipamente de interfaţă pentru diferite sisteme.
Aproximativ 80% din produsele VoIP existente deja pe piaţă se bazează pe tehnologii Texas Instruments. Coloşi din domeniu cum ar fi: 3Com, Alcatel, Cisco Systems, Ericsson, Nortel Networks, Nokia, Panasonic, şi Sony optează pentru procesoarele de semnale digitale de putere mică ale firmei Texas şi pentru produsele Telogy Software în realizarea propriilor produse VoIP.
Seria de echipamente VoIP produse la Texas care integrează module de programe Telogy Software începe cu procesorul TMS320C5441 cu 48 canale, existent pe piaţă la ora actuală şi care va fi realizat şi în variante superioare T3 (672 canale) şi OC-3 (2016 canale).
Portalurile Texas Carrier Class PCM permit o densitate mare de canale asigurând servicii VoIP de calitate superioară.
Facilităţile portalurilor Carrier Class PCM includ:
• detectarea adaptivă a transmisiei semnalelor vocale;
• buffer de modulaţie în frecvenţă;
• detectare/generare ton;
• suport complet de managenent al reţelei;
• codificatori: 723.1A, G. 726, G. 727, G.729AB, G.728, G.729E, GSM-FR, GSM-EFR;
• suport ce permite managementul surplusului de semnale în timpul comunicaţiei;
• comutarea canalelor în reţea;
• compresie/conversie RTP/UDP/IP;
Aceste facilităţi permit utilizarea echipamentelor Carrier Class în aplicaţii cu lăţime de bandă limitată, portaluri Internet VoIP, reţele de comunicaţii mobile.
Portalurile cu densitate mare de canale existente pe piaţă au la bază procesoarele TMS320VC5441 şi programe Telogy Software. Acestea permit 48 canale pentru transmiterea datelor având un consum mai mic de 11mV pe canal. Soluţii optimizate (672 canale) se pot obţine folosind procesoare TNETV3020 (vor fi diponibile pe piaţă în curând). Portalurile SME realizate pe baza procesoarelor TNETV2020 permit un număr mare de porturi de conectare şi dispozitive de acces. În comparaţie cu echipamentele concurente care necesită un număr mare de chip-uri pentru a permite un nivel ridicat de funcţionalitate, Texas oferă o soluţie care realizează aceste caracteristici cu un singur chip. Această soluţie asigură o integrare inegalabilă a procesorului de semnale digitale cu resursele microprocesorului, memorii şi interfeţe obişnuite (UTOPIA, USB, PCI şi 10/100 Ethernet).
Soluţiile Texas pentru portalurile CPE permit utilizatea echipamentelor CPE în domeniul telecomunicaţiilor şi sunt alegerea optimă în aplicaţiile care necesită 2 până la 4 canale de transmisie a semnalelor vocale. Preţul de cost scăzut le fac atractive pentru majoritatea utilizatorilor.
Informaţii suplimentare privind aceste echipamente puteţi obţine de la adresele:
www.ti.com/sc/gateway
www.telogy.com/gateway

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu