seria FLUKE 190 – Osciloscoape portabile

by donpedro

Pentru majoritatea aplicaţiilor, osciloscoapele portabile de mare performanţă din seria FLUKE 190 oferă specificaţii care acoperă toate cerinţele utilizatorului. Având banda de frecvenţă până la 200MHz, 2.5 GS/s rata de eşantionare în timp real şi o memorie de 27.500 puncte pentru fiecare canal, aceste instrumente sunt ideale pentru cei care au nevoie de performanţele unui osciloscop de laborator într-un instrument portabil, rezistent, uşor de utilizat, alimentat cu acumulatori

Caracteristici generale
• 2 canale, banda de frecvenţă: 60MHz, 100MHz sau 200MHz;
• Rata de eşantionare: ® 2,5GS/s în timp real;
• Sincronizare automată Connect-and-View™, sincronizare manuală, sincronizare externă;
• 27.500 puncte/canal: lungimea unei înregistrări utilizând funcţia ScopeRecord;
• Memorează automat 100 de ecrane consecutive;
• Permite măsurarea automată a 24 de mărimi ale formei de undă;
• Cursors, zoom, ceas în timp real;
• Acumulatori NiMH;
• Certificat 1000V CAT II and 600V CAT III (standard de protecţie al utilizatorului);
• Tensiune de 1000V/canal, canale independente;
• Include multimetru (2 canale) True RMS, 5000 numărări şi înregistrator (2 canale).

Banda de frecvenţă
Seria FLUKE 190 oferă o lărgime de bandă de 200MHz necesară în electronica de azi. Pentru aplicaţii mai puţin pretenţioase, gama cuprinde şi modele de 100MHz, 60MHz şi chiar 20MHz,

performanţele instrumentelor fiind aceleaşi.

Vezi ceea ce se întâmplă cu adevarat
Cu o rată de eşantionare maximă de 2,5GS/s în timp real, puteţi vedea exact ceea ce se întâmplă cu o rezoluţie de 400 ps. Cele 2 canale sunt independente, deci puteţi memora 2 semnale în acelaşi timp şi le puteţi analiza cu rezoluţie maximă. Tasta Replay va readuce pe ecran orice imagine anterioară. Rata de eşantionare mare vă oferă rezoluţia necesară unei analize detaliate a semnalelor.

Sincronizare
Facilităţile deosebite de sincronizare vă oferă posibilitatea de a vizualiza orice semnal întâlnit. Modul de sincronizare “Connect-and-View” este ideal pentru o verificare rapidă şi uşoară când există multe puncte de test. Sincronizarea manuală include sincronizare întârziată, video, sincronizare prin lăţime de impuls, sincronizare pe semnal TV linie şi cadru. Instrumentele au şi o intrare pentru sincronizare externă (complet izolată faţă de canale).
Sincronizarea prin lăţime de impuls va permite să identificaţi probleme ca impulsuri lipsă.

Analiza semnalului
Osciloscoapele portabile din seria Fluke 190 oferă pentru analiza semnalelor: ScopeRecords (memorarea a 100 ecrane consecutive) şi TrendPlot (înregistrarea în timp real la variaţiile semnalelor), măsurarea automată a 24 de mărimi, cursors, zoom şi ceas în timp real. Analiza poate fi făcută imediat sau ulterior, în birou. Instrumentul permite memorarea a 2 înregistrări şi 100 de ecrane pentru analiza ulterioară pe PC.
Utilizaţi cele 27.500 pct. de memorie din ScopRecord pentru a intra în cele mai mici detalii.

Măsoară de la mV la V
Seria Fluke 190, cu cele 3 intrări izolate galvanic între ele, este certificată din punct de vedere al siguranţei utilizatorului pentru 1000V CAT II şi 600V CAT III environments. Sondele care însoţesc instrumentele pot fi utilizate într-o mare varietate de aplicaţii, măsurând de la mV la kV, osciloscoapele putând fi utilizate atât în microelectronică cât şi în electronica industrială de putere (măsoară inclusiv putere activă, reactivă, aparentă şi cosj).

Flexibilitate
Osciloscoapele portabile din seria Fluke 190 includ 3 instrumente într-unul singur: osciloscop, multimetru şi înregistrator, permiţând astfel o flexibilitate maximă în utilizare. Acumulatorul NiMH asigură 4 ore de operare. Durata de încărcare a acumulatorilor este de 4 ore. Funcţiile de “închidere automată” şi “salvare baterie” vă ajută să puteţi utiliza osciloscopul o zi întreagă.
Memorează automat 100 de ecrane consecutive
Memorarea automată a 100 de ecrane consecutive permite utilizatorului revederea oricărui ecran anterior. În utilizarea normală, instrumentul memorează automat ultimele 100 de ecrane. La memorarea fiecărui nou ecran, cel mai vechi va fi şters. În orice moment puteţi “îngheţa” cele 100 de ecrane şi apoi le puteţi baleia “poză – cu – poză”. Pentru o analiză ulterioară puteţi utiliza cursorii.

Memoria
Permite memorarea a 100 de ecrane consecutive, a 100 de evenimente sau a 100 de ecrane individuale cu precizarea datei şi a orei la care s-a făcut înregistrarea. Toate valorile şi imaginile memorate pot fi accesate ulterior de pe un PC.

Înregistrator
Problemele cele mai greu de reperat sunt cele intermitente. Ele pot apare datorită unor conexiuni proaste (produse de praf, umezeală, coroziune sau pur şi simplu de întreruperea

conexiunilor). Alţi factori pot fi întreruperile sau fluctuaţiile de tensiune, pornirea sau oprirea unor motoare etc. Detectarea unor asemenea probleme necesită monitorizarea în timp a procesului. Funcţia de înregistrator a osciloscopului vă permite monitorizarea pe o durată maximă de 16 zile, oferind curba de variaţie şi valorile min., max. şi medie pe fiecare interval de măsurare şi pe total. Cele 2 intrări pot lucra în orice combinaţie de tensiune, curent, temperatură, frecvenţă, fază, cu marcarea datei şi a orei.

Software-ul FlukeView® permite documentarea, salvarea şi analiza ulterioară
• Documentarea – transferarea curbelor de variaţie, a ecranelor şi a valorilor măsurate de la osciloscop la PC. Permite tipărirea sau importul datelor în orice raport;
• Salvarea/arhivarea – permit crearea unei biblioteci de curbe de variaţie (inclusiv a comenatariilor făcute) pentru o comparare ulterioară cât mai simplă;
• Analiza – cursori, analiză de spectru sau exportul datelor.

Ing. Roxana Popovici
RONEXPRIM Str. Transilvaniei nr. 24
Tel: 314.35.99; 314.35.98 Fax: 313.62.44
e-mail: ronexprim@rolink.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu